dinsdag 18 november 2014

Beetje proppen

Achter ons appartementengebouwtje ligt een stuk grond braak. Nou ja, bijna helemaal braak. Op het hoekje is een huis gebouwd. Onder architectuur no less. Dat huis is het showhuis voor de Stockholmse architect en de Stockholmse projectontwikkelaar. In het showhuis wonen sinds een half jaar Marit en Oscar en hun inmiddels 3 kleine kinderen. Marit en Oscar zijn eigenlijk ook een soort van showfamilie want als er maar iemand wil komen kijken in het huis, dan moeten ze er zijn. Vorige week woensdagavond was er open huis. Weet niet of er veel mensen geweest zijn.

Het schijnt dat de Stockholmse mannen hebben bedacht dat er wel 14 van die huizen op het braakliggende stukje grond kunnen komen. Nou kan het natuurlijk altijd. Beetje proppen, Vrijstaand met 4 mm tussen de verschillende huizen is toch nog altijd vrijstaand.

Het laatste idee van de Stockholmse mannen is om deze huizen in Nederland aan de man te gaan brengen. Want er zijn toch zoveel Nederlanders die hierheen willen komen.

Mmmmh... dat misschien wel. En dat kan ik me ook voorstellen. Want het is hier verschrikkelijk mooi. Maar willen Nederlanders een huis van omgerekend ruim 4 ton kopen op een klein stukje grond? Willen Nederlanders dan straks hier in een soort van Nederlandse enclave wonen? Lijkt mij geen aantrekkelijke propositie. Maar goed, ik zeg dat natuurlijk ook omdat we nu nog in dit huurappartementje zitten en we dan straks vanuit onze woonkamer uitkijken op 14 nieuwe huizen. Als ze ooit verkocht worden.

Ben wel benieuwd wat jullie ervan vinden. Mooi huis? Goede propositie?

Geen opmerkingen: