vrijdag 14 november 2014

Sint in Zweden

Voordat we verhuist zijn naar hier, heeft Mik de sint een adreswijziging gestuurd. Het grote boek moet natuurlijk wel up-to-date blijven.

Sinds afgelopen dinsdag volgen we ook hier het Sinterklaasjournaal. Soms op de avond zelf als de aflevering op de site staat. En anders de volgende ochtend. Er komen dit jaar wel steeds meer vragen van Mik: mam, hoe word je eigenlijk Sinterklaas? En wat een gedoe met die witte pieten, want die moeten allemaal geschminkt worden. Toen ik vroeg hoe dat zat met die zwarte pieten, zei Mik "nou die zijn toch al zwart". Zo makkelijk kan het zijn.

En het Sint doeboek wat we uit Nederland hebben gekregen, daar wordt ook in gewerkt hoor! Kleurplaten worden verslonden en vanmiddag gaan we ook nog speculaasjes bakken.

Heb gisteren ook geprobeerd om Sinterklaas uit te leggen bij SFI. De pepernoten gingen er grif in, Sinterklaas ook nog wel, maar de zwarte pieten die behoefden enige toelichting. En dat ze geschminkt waren, dat vond men maar een heel vreemd fenomeen. We hebben toch genoeg mensen die niet geschminkt hoeven worden om zwarte piet te kunnen zijn? Waarom dan zo moeilijk doen vroeg men zich af. En of we nu ook aan Jultomte gaan doen.

Weet ik eigenlijk nog niet. Denk het wel. Beetje althans. En Sint wil ik nu ook nog niet missen. En voor Mik is het ook nog heel vanzelfsprekend dat we naar het Sinterklaasjournaal kijken. Dit jaar doen we denk ik én én. En volgend jaar, dan zien we wel weer.

Geen opmerkingen: