zondag 23 november 2014

Soort van rust

Op die vroege maandag-, dinsdag- en de rest van de werkweek ochtenden verheug ik me altijd al op die relaxte weekend ochtenden. Lekker uitslapen, snoozen, daarna beetje badderen en dan een hoop dingen doen waar je door de week niet aan toe komt. 

En dan is het weekend. Op vrijdagavond voelt het altijd al heel feestelijk: heerlijk morgenochtend uitslapen, niks hoeven. 

Juist ja. En dan heb je dus een nacht van lik-me-vestje. Waarin de poes er een sport van maakt om ieder uur even bij je te komen checken of je nog wel in bed ligt. Dat doet ze oh zo subtiel door van de vensterbank met een plof bovenop me te landen en dan richting mijn wangen door te schuiven. Daar gezellig even spinnen en klauwen en dan is de diva weer verdwenen. En een uur later herhaalt het festijn zich weer. 

Ach dacht ik. Heb altijd nog zondagochtend! Weekend heeft per slot 2 uitslaap-, relax-, we hoeven helemaal niks ochtenden! Dacht de poes heel anders over. Ook vannacht wilde madam er weer zeker van zijn dat ik er nog wel lag. En kwam ze al spinnend aan mijn neus likken. Dus uiteindelijk maar om half 8 uit bed gerold, poes en het nestkuiken eten gegeven. 

En dan ben ik zo'n tut dat als ik daarna nog even in bed ga liggen, dat er dan allemaal to-do lijstjes door mijn hoofd schieten. Dan lig ik dus niet rustig meer. Heb nog altijd geen knop gevonden om die to-do lijstjes uit te zetten. Afijn. We hebben het de rest van de dag soort van rustig aan gedaan. 

En dan vanavond nog even naar de gympa. 

En poes gaat vannacht op het balkon. 

Geen opmerkingen: