maandag 8 december 2014

Gezelligheid

Wat een heerlijke avond! We zijn net terug van een (maandag)avond bij Fia en Thomas. Fia kennen we al langer. Fia is de mama van Amanda die bij Mik op school zit. Thomas hebben we ook al eerder gezien, maar dat is een tijd geleden. In onze 1e of 2e week hier was Thomas de voetbal trainer in de voetbaltraining van dede Rödön Sport Klub. Direct daarna is Thomas naar Congo vertrokken (geen causaal verband) voor een uitzending voor de UN. En nu is hij weer even 2 weken terug. Fia stond erop dat we kwamen eten in deze 2 weken.

We werden weer meer dan allerhartelijkst ontvangen. Het enorm mooie huis is bijna helemaal in kerstsfeer en er stond een gezellig maal voor ons klaar. Mik en Amanda habben het gezellig en wij hadden het ook gezellig. We hebben het over van alles gehad. Van hoe het bier in Congo smaakt tot hoe Zweden zijn integratie politiek aanpakt. En we hebben een indrukwekkende film gezien van Thomas' 2e keer in Afghanistan als uitgezonden UN militair.

Voor a.s. zaterdag zijn we ook weer uitgenodigd. Dan zijn er een aantal vrienden van hen over de vloer en vinden ze het leuk als wij ook komen.

Razend goed voor ons Zweeds. Met een wijntje op spreek ik nog vloeiender Zweeds dan ik al deed!

Geen opmerkingen: