woensdag 25 februari 2015

Het project

Mijn 4-weekse fotoproject bij SFI loopt bijna op zijn eind. En weet je wat? Ik ga het nog missen! Ik heb in de afgelopen 4 weken bij een aantal groepen mee mogen lopen en mogen fotograferen. Natuurlijk wilde niet iedereen meedoen, maar een groot deel van de mensen gelukkig wel! 

Ik was begonnen met het project gewoon omdat ik het leuk vond. Geen opdrachtgever, geen geld in het vooruitzicht, gewoon omdat ik de sfeer van SFI vast wilde leggen. In de 4 weken van het project heb ik in een geheime Facebook groep de foto's geupload voor de deelnemers in het project. Zo hadden de 'modellen' er zelf tenminste ook wat aan. Wat begon met 5 voorzichtige deelnemers is nu uitgegroeid tot een groep van meer dan 30 modellen. 

Na overleg met de modellen, heb ik afgelopen maandag een top-20 van de beelden laten zien aan de communicatie manager van Krokoms kommun. Om te horen wat zij van de beelden vindt. Tot mijn grote vreugde is ze super enthousiast en hebben we al gesproken over publicatie in de lokale krant, op de homepage van Krokom (krokom.se) en tezijnertijd zelfs een fototentoonstelling hier in het raadhuis. 

Maar ja, dat kan natuurlijk niet zonder dat de modellen expliciet toestemming hebben gegeven. Vandaag heb ik het grootste deel van mijn tijd besteed aan het verkrijgen van de toestemming voor publicatie van bijna alle modellen. Bijna iedereen doet mee en vindt het reuze spannend. 

Nu kör vi! 2 opmerkingen:

Debbie zei

Dat valt zeker mee! Ben vaker in Stockholm geweest in november-maart en ik vond dat sowieso altijd al meevallen.

Jo Hamperium zei

En dat is dan nog zo'n 600km zuidelijker. Gisteravond was het toen we richting de skischool gingen zelfs in de verte nog een beetje licht, en dat was iets voor 6-en. Je zou er bijna een lentegevoel van krijgen!