vrijdag 20 februari 2015

Schoolreis

De voorbereidingen voor Miks eerste schoolreis met Rödön skola zijn begonnen.

Mik kreeg deze week een formulier mee naar huis met informatie. Als de sneeuw een beetje wil blijven liggen, of liever: wil terugkomen, dan gaat de hele school naar de fjäll (de bergen) om te skiën of te langlaufen. Voor de kinderen in de onderbouw geldt dat, als ze gaan skiën, er ook minimaal 1 ouder mee moet skiën. Voor het langlaufen zijn er geen voorwaarden. De schoolkok gaat ook mee, zij zorgt voor de lunch voor alle leerlingen. Voor de ouders die meegaan, is het een kwestie van hamburgers en broodjes mee (of iets anders om te grillen) en die kan men dan klaarmaken op de outdoor BBQs die overal staan.

Vorig jaar is de hele school voor het eerst niet met een grote bus gegaan, maar - omdat er toch al veel ouders mee gaan - zijn de kinderen over de respectievelijke auto's verdeeld. Scheelt een stuk in de financiën, dus nu gaat het dit jaar weer zo gebeuren. Nu is het dus grootscheeps inventariseren wie er allemaal mee gaan aan ouders, hoeveel plek er waar over is. En hoe de respectievelijke kinderen te verdelen. En de liftkaarten natuurlijk voor de skiërs. En de spoorkaarten voor de langlaufers.

Op 17 maart staat het feest gepland. Nu maar hopen dat er voor die tijd nog wat sneeuw gaat vallen! (en dat het stopt met dat suffe gedooi!)

Geen opmerkingen: