dinsdag 3 maart 2015

Droomhuis gezocht

Gisteravond vulden mijn Twitter en Facebook timeline zich met allemaal berichten over Droomhuis gezocht. Jo, jullie Jämtland is op televisie! Jo je moet kijken want vanavond zijn we in johamperium land. Vergeet de schimmelhond niet Jo, als jullie een huis gaan kopen...

Omroep Max was namelijk in Jämtland, samen met Gerrit en Teunie. En de 6 huskies. We konden gisteravond niet live meekijken, maar gelukkig kon ik vanmorgen de aflevering wel terugzien op Uitzending gemist. En wat voor aflevering! Siebrand loodste Gerrit en Teunie van hot naar her in Jämtland (dat van dat uurtje van de stad of van het vliegveld was wel een beetje overmoedig) en Gerrit en Teunie vielen uiteindelijk voor een huis dat al ruim 2 jaar te koop stond. 

Er dartelde een eland voorbij. Zeker 4 van de 96.000 meren zag je in close-up en het dansen rond de meiboom (terwijl de herfst in aantocht was zei Siebrand) was een hoogtepunt in de uitzending. Een typisch Zweeds plaatje. En toch kreeg ik een beetje kriebels van de uitzending. Tuurlijk, het is hier rustig en je kunt hier de stilte horen. Maar er is ook heel veel te doen. Skiën, langlaufen, met sneeuwscooters, paardrijden, schaatsen, rallyrijden om maar wat te noemen. Er zijn wereldbeker wedstrijden alpine skiën, langlaufen en biathlon. Er wordt hier op Michelinsterren niveau gekookt en je hebt hier prima uitgebreide hypersupermarkten waar je alles kunt kopen wat je maar wenst. Enneh, dat insneeuwen waar Teunie het over had, dat zie ik deze winter nog niet zo gebeuren. Maar goed, Gerrit en Teunie gingen voor de rust. En voor de vetspis. Alhoewel ze die uiteindelijk niet hebben in het gekozen huis. 

PS Het echte droomhuis vond ik de pastorie van Ruben en Hilde. Fantastisch mooi opgeknapt, op een mooie locatie met de beste gastvrouw. 

Geen opmerkingen: