maandag 9 maart 2015

Op avontuur

Vandaag was deel 2 van mijn shoot voor project Vänner utan Gränser. Ik had afgesproken met de Zweedse vän Lars dat ik om half 12 bij hem zou zijn en dat we dan daarna het meer op zouden gaan om te vissen. Lars woont op zo'n 13 km bij ons vandaan, dus voor Zweedse begrippen is het bijna een buurman. Hij woont in een mooi huis, direct aan het meer. 


Ik maakte me van de week nog zorgen dat het ijs misschien niet dik genoeg meer zou zijn. Lars moest daar hartelijk om lachen. Om mij gerust te stellen had ie vanmorgen nog een gat in het ijs geboord om me te kunnen laten zien dat het ijs nog altijd meer dan 30 cm dik is. 


Het waait vandaag echt heel hard. Schitterende wolkenluchten, maar we moesten ook echt wel van die ijspinnetjes onder de schoenen hebben om niet direct omver te waaien. Abdu was de stoere man, zonder muts en met gele gummihandschoenen. Lars en ik hadden wel een muts op hoor. Op 30 meter van elkaar hadden ze wakken in het ijs gemaakt. En van het ene wak naar het andere wak was er onder het ijs een visnet gespannen. 


En vissen hebben ze gevangen! Knoeperds zitten er in het meer! Het moet van de zomer echt wel heel heet zijn, wil ik gaan zwemmen! 

Het was een superleuke ochtend zo met de 2 mannen. Morgen ga ik naar de opdrachtgever om de foto's van gisteren en vandaag te laten zien en uit te kiezen welke er gebruikt gaan worden voor de lokale krant. 


Geen opmerkingen: