maandag 30 maart 2015

Rondje in de kerk

Was ik nog helemaal vergeten te vertellen: gisteren zijn Mik en ik naar de Palmzondag gudtjänst geweest hier in Rödön kyrka. Het was een tijdje geleden dat we in de kerk geweest waren, maar Amanda en het koor moesten zingen in de dienst en die vond het wel heel leuk als we zouden komen.

Om half 11 stonden Mik en ik bij de kerk. Amanda en Fia waren er nog niet, maar Anette en Nathalie wel. Bleek dat er eerst nog gerepeteerd moest worden. Een hele hoop hoeha voordat duidelijk was hoe en waar. Uiteindelijk waren er welgeteld 5 meisjes van het koor en stond het kluppie klaar om te gaan repeteren. Fia, Anette, Mik en ik waren intussen neergestreken op een van de eerste bankjes om goed zicht te hebben. Mik heeft zijn ogen weer uitgekeken en vond het jammer dat het niet zulke rockerige liedjes waren dit keer. In de periode voor kerst zongen ze veel meer swingende liedjes, mam.

Deze dienst werd ook bijgewoond door een bus vol meiden en jongens van een jaar of 16, 17 hier uit de omgeving. Wat ik ervan begreep zijn die soort van op tour, een heel jaar, voordat ze daarna belijdenis doen. En deel van de tour is het bijwonen van minimaal 10 gudtjänsten. Toen de dienst dan eindelijk begon, kwamen zij met de präst binnenlopen. Het was een nieuwe präst, die niet zo goed bij stem was, maar toch heel erg zijn best deed om te zingen. Mik vond vooral zijn jurk en zijn ketting heel erg mooi.

Na het welkom, stond iedereen weer op en gingen we lopen! Mik en ik keken elkaar eens aan en zijn achter Fia en Anette de hele kerk rond geschuifeld. Al grinnikend heeft Fia uitgelegd dat dit hoort bij de Palmzondag dienst omdat deze rondgang de tocht naar Jeruzalem symboliseert. Ik dacht nog: dan hebben we nog wel een paar ronden te gaan, Jeruzalem ligt niet naast de deur. Maar na 1 keer rond mochten we weer gaan zitten en zette de präst weer een volgende psalm in.

Al met al vind ik het eigenlijk altijd wel gezellig hier in de kerk. Het is geen stijve bedoening en er wordt veel gezongen. Na een uur vonden Mik en de präst het wel weer mooi geweest voor Palmzondag en zijn we weer naar huis gegaan. Hadden in ieder geval lekker getraind met ons rondje in de kerk.

Geen opmerkingen: