maandag 30 maart 2015

Solliciteren op kousenvoeten

Na maanden in shorts of skibroek of jeans was het vanmorgen dan toch echt tijd voor nette kleren. Wat doe je aan als je gaat solliciteren bij de hemtjänst? Gelukkig mag ik me rijk rekenen met een sollicitatie expert in onze directe omgeving. Fia heeft vrijdagavond mijn outfit goedgekeurd, alhoewel we het toen niet over sokken gehad hebben.

Keurige zwarte broek, fleurig shirtje en haar in de staart op weg naar Nälden. Lig op zo'n 20 km van Rödön, maar ziet er meteen alweer heel anders uit. Jonathan van de hemtjänst had uitgelegd waar ik ze kon vinden en ik klopte keurig op tijd bij ze aan. Geen gehoor, wel een open deur dus toen maar naar binnen gestiefeld. Hele berg schoenen bij de kapstok, dus ja, ik heb ook mijn schoenen uitgetrokken. Wat was ik blij dat ik bijpassende nette sokken aanhad! Heb nog wel even hallo geroepen en nog wat rondgegluurd, maar er was echt niemand.

Na even wachten bij de kapstok, op kousenvoeten dus, kwam Jonathan de hoek om. Ik weet niet waarom maar ik had een oudere meneer verwacht dus moest even schakelen want Jonathan is een leuke vent van mijn leeftijd. Mocht meteen meelopen en werd in een oude leren fauteuil geplant naast zijn bureau. Ben maar niet gaan leunen, want was bang dat ik dan niet meer uit de stoel overeind zou kunnen komen.

Gezellig kletsend en tussendoor ook wat standaard vragen beantwoordend hebben we ongeveer 3 kwartier samen gezeten. Ik heb er een positief gevoel aan over gehouden en ik hoop Jonathan ook. Uiterlijk begin volgende week hoor ik of ik mag gaan beginnen.

Jag fortsätta att håller tummarna!!

En dank jullie wel voor alle lieve succeswensen vanmorgen! Dat heeft zeker geholpen!

3 opmerkingen: