dinsdag 17 maart 2015

We gaan op reis en nemen mee..........

Vandaag was het dan eindelijk tijd voor de langverwachte fjällresan, ofwel de friluftsdag: de Rödön variant van het schoolreisje.

Een paar weken geleden hadden we al een brief gekregen waarin stond dat we ons tussen 9.15 en 9.30 in Trillevallen moesten melden bij de Värmestuga. Daar zou de moeder van Felix de liftkaarten uitdelen. Met wat geregel was het zo georganiseerd dat alle kinderen van de hele school (alle 63) in een auto van een van de ouders mee konden rijden. Wij vertrokken om 8 uur, met een volgepakte auto naar Trillevallen. Je neemt op zo'n schoolreis toch net iets meer mee dan alleen een zak snoep.


We waren net voor de grote drukte in Trillevallen. Je zag al een aantal kinderen nieuwsgierig bij de auto uit staan kijken naar hun vrienden en vriendinnen. Mik werd meteen door Elias omhelst bij het uitstappen. Nadat wij onze skigear hadden gehaald bij de shop, was het zoeken naar Felix' moeder. Ah nee, het was toch meester Magnus die de kaarten had. Ook goed. Nog even bij meester Magnus geverifieerd waar we om half 12 geacht werden te lunchen met school. In de värmestuga? Ja. En waar is die? Uuuuuuh, daar. Ook duidelijk. En off we went. Maar ja, waarheen? Want leuk zo'n nieuw skigebied, we hadden geen idee van welke pistes waar lagen. 

De respectievelijke juffen en meester Magnus dwaalden een beetje opgewonden en al zwaaiend rond naar deze en gene zonder enige centrale organisatie. Ach, toen zijn we maar naar een onschuldig uitziende lift gegaan en daar eens geprobeerd hoe de piste was. Meer dan prima kan ik zeggen! Wat een super skigebied hebben we vandaag ontdekt! En in schitterend weer ook, alhoewel het vanmiddag wel een beetje winderig werd en daardoor ook fris. 

Zo rond half 12 gingen we met al onze gear naar de door meester Magnus aangewezen värmestuga. Geen mens van onze school te bekennen. Mmmh... even zoeken en toen bleek dat we weer helemaal terug konden stiefelen want het meester en juffenspul had zich verzameld op een andere plek. Na de lunch nog heerlijk geskied en rond een uur of 2 vonden we het wel welletjes. 

Een grappige uitvinding, zo'n friluftsdag met school. Het was wel een beetje georganiseerd. Maar eenmaal in Trillevallen was het: hej då och vi ses för hamburgare sen. Het was gezellig, mooi weer en we gaan zeker terug naar Trillevallen om te skiën! 

Geen opmerkingen: