vrijdag 27 maart 2015

Winter, the sequel

Gisteren was het de hele dag al zo geniepig koud. Zelfs voor Jämtse begrippen. Zo net tegen het vriespunt aan en een stormachtige koude wind. De echte Jamt wist al wat er aan zat te komen: nieuwe sneeuw. En ja hoor, gisteravond om een uur of 8 is het begonnen en het sneeuwt nu nog steeds. Als we de weersvoorspellingen van SMHI mogen geloven, dan sneeuwt het in ieder geval tot vanavond 8 uur. En dan morgen even niet. En zondag begint het weer om niet op te houden voordat het maandagmiddag is.

Eigenlijk begon het stiekem al een beetje gisterochtend. Toen we naar Krokom reden, zagen we al een paar vlokken op de ruit van UFU.


Vanmorgen werden we wakker in een echte witte wereld. Again. Miks enige zorg was of het wel plaksneeuw was en dat werd op weg naar school meteen onderzocht. Ja hoor mam, hier kan je mooie sneeuwballen mee maken! 


We hadden de motorvärmare kabel al bijna opgeborgen! Toch nog maar weer even tevoorschijn gehaald zodat UFU morgenochtend lekker warm is als we naar Bydalen rijden. 


Yep, this is Jämtland baby.. (en er dan heel stoer bij kijken hebben we van Mik geleerd)

Geen opmerkingen: