zondag 12 april 2015

De band

Je hebt winterbanden en winterbanden. UFU rijdt al sinds het begin van de winter - nou ja, eigenlijk een week of wat te laat, maar dat terzijde - op spijkerbanden. En daar ben ik maar wat blij mee! Dan voel je je toch net wat safer als het weer een keer gesneeuwd heeft. 

Nu is er een wet in Zweden die zegt dat je ieder jaar tot 15 april met je spijkerbanden mag rijden. Daarna moeten de zomerbanden erom, tenzij de weersomstandigheden zo bar en boos zijn dat het onverantwoord is om op zomerbanden te rijden. 

Laten wij nou net met Wouter afgesproken hebben dat hij morgenochtend de zomerbanden er weer om zet. Leek ons vorige week nog een goeie zet. Het was bijna alsmaar in de plus met voorspellingen van almaar verder in de plus graden. Tot vanmorgen. Toen sneeuwde het weer. Wel hele natte sneeuw, maar toch. 

We gaan het er toch op wagen. Er lijkt geen nachtvorst meer te komen. Hoewel het veel sneeuw was vandaag (toch zeker zo'n 15 cm), was het wel natte sneeuw. Dus een hoop sneeuw is nu alweer weg. Je kunt de oprit nu afzwemmen in plaats van afrijden. 

Laat maar komen nu dat voorjaar! De skipistes zijn al bijna allemaal gesloten, de winterse wedstrijden zijn voorbij, wij zijn klaar voor de zomer! 

Geen opmerkingen: