donderdag 30 april 2015

Det är alltid mysigare när man är med vänner

Vanavond weer een eerste keer. Op de vooravond van ons 9-maands Rödön jubileum was het tijd voor Valborgsmässoafton. Eerder deze week was men al begonnen met het bouwen van de vuurstapel. 

Zoals zoveel dingen hier, ging ook het feest vandaag enigszins ongeorganiseerd georganiseerd. Dat heeft zo zijn charme. Nadat we heerlijk homemade pizza bij Björn en Marianne gegeten hadden, zijn we met zijn allen (yep, natúúrlijk ook met Fia en Amanda) naar Rödöns Bygdegård gereden voor het feest. Zonder fika geen feest, dus eerst stommelden we met zijn allen naar binnen bij de Bygdegård en ja hoor, dat is gewoon een echt ouderwets buurthuis! Met tafels in rijen en heel Rödön verzameld. De baksels van de bakgoeroes van de buurt stonden te stralen op de grote tafel bij de ingang en naast de tafel zat een van de moeders van school met de geldkist. Overal geklets natuurlijk. Iedereen kent iedereen. Het enige dat ontbrak was 'levendige' muziek. Alhoewel, de jukebox stond op standje 400 dus echt relaxed kletsen was het niet.

En omdat het al jaaaaren zo gaat, stommelde iedereen zo rond een uur of half 9 naar buiten, naar het veld. Mannetjes met jerrycans diesel liepen al bedrijvig rond de stapel hout. Paar zenuwachtige meisjes liepen zich voor te bereiden op hun act en eindelijk, toen was het zover: het vuur ging aan! Omdat het vanmorgen nog gesneeuwd had, was er eerst een heeeeeeeele hoop rook en kwam het vuur langzaam op gang, maar ondertussen werden we vermaakt door de zenuwachtige meisjes met hun vuuract.


Mik heeft zich kostelijk vermaakt met zijn beste vriend Erik (ja, je kan best meerdere beste vrienden hebben). En wij hebben onze ogen uitgekeken naar alle Rödön mensen en gezellig met deze en gene gekletst. Wij waren niet zo fanatiek dat we vanavond nog een paar andere vuren ook wilden zien, dus zijn na dit vuur lekker naar huis gelopen. 


Waar we vooraf nog dachten dat er hier gezongen moest worden, werd dat (gelukkig!) overgeslagen. Het schijnt dat er bij het volgende feest, midzomer, ook gedanst moet worden. Met een bloemenkransje op. Right. 

Geen opmerkingen: