zaterdag 4 april 2015

Een goeie buur, nee twee!

Een spontane actie van 2 mensen die elkaar alleen nog maar online gesproken hadden, is uitgemond in een heel gezellige vrijdagavond en zaterdagmiddag met ons vijven hier in Rödön. Vanuit Ålesund zijn Patrick en Hilben hierheen komen rijden en zijn ook gevallen voor de schoonheid van Jämtland. 
Nou laat Jämtland zich deze dagen ook wel van haar allermooiste kant zien. Bright sunshine, sneeuw en ijs op het meer en een temperatuur die maakt dat het als tshirt weer voelt. 

Gisteravond hebben we gewoon gezellig hier gegeten en gekletst. Gek hoe het gaan kan dat je toch zoveel met elkaar te bepraten hebt, ondanks dat je elkaar pas een moment daarvoor voor het eerst gezien hebt. Na het eten nog een strolletje naar het meer, want er moest op het ijs gestaan worden.

En vandaag hebben we onze Noors Nederlandse gasten weer meegesleept naar het meer. Dit keer om te grillen. Hamburgers, brooddeeg en andere spulletjes mee en heerlijk in het zonnetje zitten kletsen en genieten. En ja, we hebben nog altijd plenty om over te praten. 

Bijzonder hoe het gaan kan. Van elkaar helemaal niet kennen, via Facebook naar het jammer vinden dat ze nu weer terug gaan naar Noorwegen. 

Tot snel in Ålesund! 

Geen opmerkingen: