vrijdag 10 april 2015

Een miezerige vrijdag

Wat doe je op een miezerige vrijdag in de Paasvakantie? Juistem. Naar buiten. Met Fia en de rest van de gang aan de fika in het bos. We wilden eigenlijk de fjäll op bij Bydalen, maar met zo'n stormachtige wind, leek het geen gezellig idee. Dus daarom zijn we naar een Glösabäcken gegaan. In de middeleeuwen leefde daar de elandenclan. En dat willen ze niet vergeten dus nu hebben ze er een soort van museum gemaakt. Overal hangen elandenpoten (I know, moest ik ook even aan wennen), vind je geweien en zijn er huisjes met uitleg over vroegertijden. 

Het is leuk ontdekken met alle avonturen paadjes van het ene huisje naar het volgende. En ondertussen nog klimmen en klauteren op stenen (ja, ook uit vroegertijden). 

Ik blijf me iedere keer weer verbazen wat er uit de respectievelijke rugzakken tevoorschijn getoverd wordt als het tijd voor fika is. BBQ's, branders, flessen spiritus, hamburgers, uitjes, hamburgerdressing, verschillende soorten deeg (voor pinnbröd en krabbelurer) en dan nog allemaal andere gezellige snoeperigheidjes en een heus rendiervel. 

Onze bananen, rijstewafels en noedels staken er wat schamel bij af, maar we leren! Fika is een bloedserieus ding! 

En gezellig. Geen opmerkingen: