woensdag 1 april 2015

In da pocket!

Het is over met het luxe leven! Nou ja.... een beetje dan. Het blijft natuurlijk een enorme luxe om op dit plekje te wonen en te leven, maar ondertussen moet er ook gespaard worden. En nu kan dat weer want ik heb de baan gekregen. Maandag was ik bij Jonathan van de Hemtjänsten Nälden op sollicitatie gesprek en vanmorgen belde hij me om te vragen of ik ook echt wilde komen werken daar. Reken maar van yes Jonathan! 

Hemtjänsten kan je denk ik het best vergelijken met de Nederlandse thuiszorg. Mensen doen een aanvraag voor hulp thuis, hulp met uit bed komen, wassen etc. Of met boodschappen doen, schoonmaken, of sneeuw schuiven (geen grap, er ligt hier nog steeds een behoorlijke laag sneeuw en ze voorspellen nog meer!) of zelfs om een fika te doen bij erg eenzame mensen. De clientèle van Hemtjänsten hier is 90% boven de 80 jaar oud. Dus zal mijn Jämtska nog maar even oefenen zodat ik me meteen goed verstaanbaar kan maken!  

Ik begin in mei. Ga dan op uurbasis aan de gang. Om het gebeuren een beetje te leren kennen, eigenlijk dus om ingewerkt te worden. En dan na midzomer ga ik sommarvikariat doen. Dat houdt in dat als een vaste medewerker op vakantie gaat, ik voor hem/haar inval. Dat duurt dan tot zo ongeveer half augustus. In de tussentijd kan ik mijn uren aanvullen via de bemanningspool: een pool van medewerkers die op afroep beschikbaar is en in de hele kommun ingezet kan worden. 

Het begin is er! Nu kunnen we echt gaan sparen voor ons eigen huis hier. 

2 opmerkingen:

Hans Hegeman zei

G e f e l i c i t e e r d !!!

Jo Hamperium zei

Jaaaaa! Dank je wel!