maandag 20 april 2015

Nog meer werk?

Mmmh... uuuuh, ja. Nou ja, misschien. Ik heb voor komende donderdag weer een sollicitatiegesprek gepland staan. Tuurlijk, ik heb al een job. En daar ga ik in mei beginnen. Behalve als het gesprek van donderdag uitmondt in iets meer dan alleen een gesprek. 

Allereerst hebben we natuurlijk onze foto opdrachten. Meer en meer mensen lijken ons te vinden, dus dat is goed. Maar voor de aanvulling op de financiën is een baan erbij gewoon nodig. En daarbij is het ook handig voor het vergroten van ons netwerk. Want hoe langer we hier wonen, hoe meer we merken dat het een klein wereldje is hier in het Jämtse. Wat was het ook alweer: 6 degrees of separation? Heb je hier geen 6 degrees voor nodig hoor, met 2 of 3 red je het ook. En hoe leer je meer mensen kennen: precies, aan het werk. 

Maar goed, met al een baan op zak ga ik donderdag dus weer de hort op naar een sollicitatie gesprek. Een sportkleding fabrikant zoekt een e-commerce figuur die dingen hier kan gaan opzetten. De advertentie omschreef het allemaal veel langer, maar hier komt het wel zo'n beetje op neer. En omdat het van oorsprong een Frans bedrijf is, moet je behalve Engels ook goed Frans spreken. Ja en Zweeds natuurlijk. Tick, tick en tick in de box. Dus ik heb ze meteen een tailor made CV en brief gestuurd en nog geen half uur later had ik de uitnodiging in mijn mailbox. 

Ben heel benieuwd. Vind het ook spannend natuurlijk, maar ben nog meer nieuwsgierig dan dat ik het spannend vind. 

Voor de zekerheid, duimen jullie toch wel een beetje voor me?