donderdag 16 april 2015

Spoken!

Na lange tijd niet, was er vanavond eindelijk weer een keer tijd voor de donderdagse sessie van de Rödön Sportklubb. Niet dat we veel keus hadden, want vanavond voerde Fia het bevel en we waren van harte uitgenodigd (verordonneerd, maar dan wel vriendelijk) om op te komen draven. Op het programma stond Hela Havet Stormar. Vonden we alle 3 wel spectaculair klinken, dus vol goeie moed gingen we om 18.15 naar school.

Programma bleek iets anders dan aangekondigd: we zouden beginnen met spökboll, daarna indiansmyg en als laatste dan eindelijk Hela Havet Stormar. Waar we om 10 voor half 7 nog met zijn 4-en waren, stonden er om half 7 ineens met zo'n 25 kinderen en een aantal ouders in de gymzaal. En toen begon het feest.

Spökboll als eerste. Fia, Amanda en ik zaten in het ene team (met nog zo'n 10 anderen) en Marco en Mik in het andere. Dan moet je elkaar af zien te gooien en als je af bent, ga ja naar de bank achter het andere team en mag je - als je de bal krijgt - ook van achteren proberen mensen van het andere team af te gooien. Grote hilariteit natuurlijk en ook best fanatiek! Er doet spul van 4 tot 45 mee en iedereen wil toch winnen. Was bijna jammer om met spökboll te stoppen. Daarna hebben we indiansmyg gedaan. Staat basically een hele hoop in de gymzaal waar je je achter kunt verstoppen. En voorin de gymzaal ligt een dikke mat met allemaal pittenzakken erop en 2 kinderen. Je hebt een aantal teams die achterin de zaal staan en zodra de kinderen op de mat beginnen met tellen (met hun ogen dicht en ze mogen zelf weten volgens mij tot hoeveel) mag er een van ieder team gaan rennen om een pittenzak van de grote mat te stelen. Als de kinderen op de mat je zien, ben je af en moet je de pittenzak terugleggen. Het team met de meeste pittenzakken aan het eind van het spel wint. Met 25 kinderen die allemaal überfanatiek meededen was het goed uitkijken dat er niemand ondersteboven gelopen werd. Op het eind mochten alle teams tegelijk meedoen. Inclusief de ouders. Grote lol!

Maar we weten nu nog steeds niet wat Hela Havet Stormar is (soort van apenkooi? of stoelendans? of een mengeling?) want daar hadden we geen tijd meer voor.

Wel hoop lol gehad en Mik ligt nu met hoogrode konen in bed het hele feest nog een keer dunnetjes over te doen.

Geen opmerkingen: