woensdag 29 april 2015

Welgemeende excuses, x 100. De Belastingdienst, the sequel...

Zou meneer Starmans Twitter hebben? Of mijn blog volgen? Ongelofelijk maar waar, hou  je vast: de Belastingdienst heeft geantwoord! En niet zomaar: ze hebben punt voor punt op al mijn vragen en klachten een antwoord gegeven! Zelfs op de ingebrekestelling (wat een briljante tip was dat Viool!).

Zal jullie de gedetailleerde inhoud van het 7 pagina's tellende antwoord besparen. Maar welgemeende excuses, onze verontschuldigingen, ik kan me uw verbazing voorstellen, onverklaarbare redenen, excuses zijn ook hier op zijn plaats, ik betreur het en nog een paar van die termen kwamen veel voor. Op ieder van die 7 pagina's. En bij het bestuderen van mijn klachtdossier hebben ze ook geconstateerd dat ze me teveel automatisch gegenereerde brieven gestuurd hadden. En ja, ook dáárvoor boden ze me verontschuldigingen aan. Als afsluiter van zijn eerste 7 pagina's staat er dat 'de signalen uit de ingediende klachten worden gebruikt ter verbetering van de werkprocessen'. Daar heeft een beetje proces consultant nog wel een paar jaar werk aan denk ik zo. 

De leukste brief is de 3e bijlage in de mail. Daarin staat de uitspraak van de inspecteur, of liever, zijn afgezant (want die inspecteur zal het vast wel heel druk hebben). Met alles wat mis is gegaan en de gebrekkige communicatie, krijgen wij nu nog een leuke som geld van de Belastingdienst. 

Zou de Belastingdienst weten wat ons rentepercentage is? 

Mmmh... het lijkt erop alsof deze soap bijna zijn einde nadert. Of is het de goden verzoeken om dat te zeggen? 

2 opmerkingen:

Debbie zei

Woohoo, dat gaat de goede kant op!

Jo Hamperium zei

Ik hou mijn rekening scherp in de gaten.....