woensdag 6 mei 2015

Ik vertrouw ze voor geen cent! De Belastingdienst dus.

Hoe langer ik erover nadenk, hoe suffer en vermoeiender ik die hele Belastingdienst ga vinden. Mijn wanhopige en moedeloze gevoel bij deze immens bureaucratische moloch was net een beetje aan het wegebben. Maar is nu weer in volle hevigheid terug.

1. De brief die ik vandaag heb ontvangen is gedateerd in de toekomst, het is vandaag 6 mei en de brief is gedateerd 8 mei. Dat is op zich dan wel weer knap. Ze zijn hun tijd dus vooruit.

2. We hebben al die jaren keurig onze belastingaangiftes ingevuld conform de door officiële instanties verstrekte papieren. Dus niks vreemds met inkomen enzo. En nu, 3 jaar na dato, doet de Belastingdienst hogelijk verbaasd dat ze van de Basisregistratie Inkomen informatie hebben gekregen over onze inkomens. Die hadden jullie allang! Doedels!

Dus:
Bezwaar? Check
Klacht? Check
Ingebrekestelling? Check. Heb hem maar vast geprint en wel klaar liggen. Mag hem op 31 juli indienen. Precies 12 weken na datumstelling van de Terugvordering. (ja, nu snap ik ook ineens dat ze die brieven tot ver in de toekomst dateren.....)
Klacht bij de Nationale Ombudsman? Check

Gefrustreerd, moedeloos en vermoeid over dit alles? Check

En nu ga ik chocola eten. Uit het heerlijke verwenpakket dat we van mam gekregen hebben.

Geen opmerkingen: