zondag 31 mei 2015

Roundtrip Trondheim

Het voelt als een heerlijke minivakantie! Vrijdag aan het einde van de ochtend stonden we met ronkende motor bij Mik voor de school te wachten tot Mik klaar was. Met de risgrytta net achter zijn kiezen, installeerde Mik zich stralend in zijn 'kantoor' achterin.

Omdat je nu net een beetje tussen de seizoenen inzit in Åre, was het geen probleem om ons huisje weer te huren voor 2 dagen. Het weer was, tja.. uuh, nat. Tussen de buien door zijn we nog wel even naar het dorp getippeld om wat boodschappen te doen en gewoon een beetje te pierewaaien. We waren nog niet terug in het huisje of het begon weer te hozen. Marco, de bikkel, is 's avonds na het eten nog even de berg op gelopen tot het eerste liftstation. Tja, de Vasaloppet training kan je niet zomaar onderbreken voor een minivakantie natuurlijk.

De volgende ochtend was het stralend weer! We zijn vroeg vertrokken en in no-time waren we in Trondheim. De dames hadden zich net geïnstalleerd in het koffietentje tegenover hun hotel toen we al voor kwamen rijden. Na het nodige geloei en geknuffel zijn we in de zon terug gereden naar Åre. Mooi dat we het dorp zo in de zon konden laten zien. Mam en Janetje hebben zich een breuk gesjouwd aan alle lieve dingen en verrassingen. Het bleef maar komen uit de respectievelijke tasjes en koffers! Onze voorraad hagelslag, vlokken, seroendeng en gehaktkruiden is weer vorstelijk aangevuld. Om maar wat te noemen.

Vanmorgen was het hozerig. We konden de bergen aan de overkant van het meer bijna niet zien. Na een gezellig moederdagontbijtje zijn we weer naar hier vertrokken. De meiden zitten nu in hun stuga. Even bijkomen van al het gereis en alle indrukken.

En wij? Wij hebben net genoten van thee met een roze koek. En we verheugen ons nu al op het volgende kopje thee, dan mogen we een feestbaksel van tante Riet erbij! Dat zijn de lekkerste eigen gebakken koekjes die er bestaan!

Geen opmerkingen: