zondag 31 mei 2015

Van de ene bank naar de andere bank

Toen ik het introductieboekje van de Hemtjänsten nog eens goed doorlas, viel me iets op. De uitbetaling van het loon doet de kommun naar de Swedbank. Right. Maar wat nou als je geen Swedbank account hebt? Staat het dan gewoon in een potje 'unclaimed' bij de Swedbank te wachten?

Daar heeft men (natuurlijk) iets op verzonnen.

1. Je wacht tot je bericht van de Swedbank krijgt per post. Dan ga je met dat papiertje naar je eigen bank. Dan krijg je het daar en dan uitbetaald.
2. Of je neemt nu al contact op met je eigen bank. Zegt daar dat je loon bij de Swedbank binnenkomt en of je eigen bank alsjeblieft even wil zorgen dat het van de Swedbank maandelijks op mijn eigen rekening bij de Handelsbanken gestort wordt.

Het komt op mij ietwat omslachtig over, maar ach. Zolang het geld uiteindelijk maar op mijn rekening staat, toch?

2 opmerkingen:

Truus de Groot zei

Hej Jo, pas op, ik zou als ik jou was het direct op jouw eigen bankrekening laten storten. Dat moet toch kunnen en een logische wens .
De banken hanteren geen contactgeld meer. Je moet namelijk niet verbaasd staan te kijken als je met het briefje naar de bank gaat ze kosten in rekening brengen of een cadeaubon geven van een of andere winkel . . .
Groetjes Truus

Jo Hamperium zei

Ha! Dat zou je denken heh? Maar nee. Is geen mogelijkheid dat men vanuit de werkgever direct op je eigen bankrekening storten. Het gaat via deze twee manieren. En that's it. Heb het al bij verscheidene kennissen nagevraagd....