vrijdag 12 juni 2015

De zomervakantie begint! Op zijn Zweeds

Vandaag weer zo'n eerste keer van iets heel erg Zweeds. Iets heel Zweeds waar ik heel blij van word: de skolavslutning voor de zomervakantie. Ik kan me eigenlijk niet zo goed herinneren hoe dat in Amstelveen bij de Triangel ging. Ik geloof gewoon in de klas en dan nog een ijsje of zoiets en daarna stormt iedereen op de gebruikelijke tijd naar buiten en joelt dat het zomervakantie is. 

Hier wordt het serieus aangepakt. Miks groep was al weken in de weer om de liedjes voor het evenement vandaag in te studeren: de varm korv boogie en het alom bekende sommarlov (klapklapklap, niet te vergeten!). Gisteren is er nog in de kerk gerepeteerd door de hele school en vanmorgen was het dus tijd voor het echte werk. 

Mik moest op de gewone tijd op school zijn. Wij zijn na het wegbrengen meteen doorgegaan naar de kerk voor een goed plekje. En dat hadden we! Om half 9 kwam het hele spul binnen. Vanaf school waren ze in optocht achter de schoolvlag en de Zweedse vlag naar de kerk gelopen. Eerst kwamen de 'kleintjes' binnen. Volgend jaar is Mik geen kleintje meer. En het hele spul schoof zo de voorste kerkbanken in. Nadat iedereen zat, werd de presentatie door Vera en Tuva uit jaar 6 gedaan. Die kondigden alle liedjes (en het waren er veeeel!) met verve aan! 

Na een heleboel liedjes - gelukkig ook nog een paar covers van het Melodifestival - was de afsluiting aan de 6:orna. Na een bedankspeech werden de rode rozen door hen uitgereikt aan de kinderen die volgend jaar in de F:an op school komen. Zo'n lief gezicht, van die bomen van kinderen (ze zijn echt groot in de 6:an!) die dan rode rozen uitdelen aan kleintjes die het best allemaal heel spannend vinden. 

En daarna zongen we allemaal de Jämtlandssång en was het fika tijd. 

Nu is het vakantie. 10 weken lang heeft Mik zomervakantie. Behalve dat ik werk, gaan we natuurlijk ook nog een hoop zomerachtige vakantiedingen doen. Nu alleen het zomerweer nog!Geen opmerkingen: