zondag 21 juni 2015

Eindelijk zomer!

Ze hadden het ons verteld. En het staat ook in de boekjes. De zomer, die komt. Echt, heb geduld. En als ie komt, dan komt ie ook echt! 

En het is waar. De zomer is op Midsommarafton begonnen. Een schitterend stralende vrijdag waarop heel Zweden vanaf 's morgens vroeg al in de ban was van de midsommarstång. En de bloemen. Op die vrijdag zijn wij naar Åre gereden voor een heerlijk vakantieweekend. Natuurlijk hebben we 's middags ook nog wel even bloemen geplukt. Staat zo gezellig in het huisje. Maar geen gedans, geen gespring, geen kleine kikkertjes, gewoon heerlijk met ons drietjes in ons home away from home.  

Rond een uur of 9 's avonds zijn we met ons 3 de berg op gegaan. Niet via de Vertical K, maar via de gentle hike. Een kilometer of 4, 500 hoogtemeters, nog wat laatste sneeuw en een dartele eland later waren we op ons uitzichtspunt voor onze eigen Midsommarafton. 

En sinds het Midsommar is geweest, is het weer stralend! Korte broeken weer! Moesten eerlijk gezegd goed zoeken waar we die ook alweer opgeborgen hadden. Was zo'n tijd geleden! 

Het is een mooi land. 


Geen opmerkingen: