maandag 29 juni 2015

Heh, heh!

Eieieieindelijk, tussen alle bedrijven door, weer even een teken van leven. Het werkende leven is nu echt in volle vaart begonnen. En het zelfde geldt voor de zomer en de vakantie. Na weken - wat zeg ik, maaaaanden! - aftellen is het nu bijna zover dat Mik zijn allerbeste vriend in zijn armen kan sluiten (en wij ook de rest van de family).

Wel eerst nog een paar dagen werken. Hoe is het nou, zo bij de Hemtjänsten? Mmmh.. laat ik zeggen dat het een ervaring is. Ik vind het fijn als klanten blij zijn als ik kom. Ik vind het een uitdaging om boodschappen te doen en alle juiste dingen te vinden die op de respectievelijke handgeschreven lijstjes staan. Ik vind de meeste stofzuigers die bij klanten thuis staan ondingen en geregeld vliegt de slang me om de oren omdat het snertding te oud en gammel is en aan vervanging toe. Ik vind het knap dat ik bijna alle wasmachines aan de gang weet te krijgen en vooral ook weer open weet te krijgen nadat de was klaar is. Klinkt simpel, maar geloof me, bij deze - door de kommun aangeschafte - megamachines is het vinden van de Open-knop vaak nog een hele toer. En ik vind het ook altijd weer heerlijk als mijn dienst erop zit. Vooral avonddiensten zijn niet mijn favoriet. Ben meer een morgenpersoon en werk veel lekkerder als ik gewoon om 7 uur 's morgens kan beginnen. En dan bestaat er hier ook nog zoiets als 'gedeelde diensten'. Klinkt wel gezellig misschien, zo van 'je deelt je dienst met iemand anders'. Nope. That's not the case. Een gedeelde dienst houdt in dat je 's morgens van 7-11 werkt, daarna een paar uur niet en dat je dan om half 4 weer begint tot 10 uur. Feestelijk niewaar?

De mannen hebben het prima in mijn afwezigheid. De mannendagen worden gevierd met heel veel voetbal, nog wat Nederlands (en Zweeds) oefenen, veel lezen, disco maken en het huishouden doen. Zo'n ongelofelijk luxe dat mijn 2 mannen nu alles in het huishouden regelen: schoonmaken, boodschappen doen, de was. You name it!

Komende zaterdag heb ik trouwens het eerste contact met 'mijn' expat family. En vanaf komende week werk ik elke maandag en elke vrijdag bij hen. Om Julia, Alva en Isac te helpen met hun Engels. Vind het ook best weer spannend hoor, maar heb daar wel heel veel zin in!

Geen opmerkingen: