donderdag 11 juni 2015

It's here

De laatste, allerlaatste dag van Miks eerste Zweedse schooljaar is morgen. De hele week al loopt iedereen met tasjes en rugzakken en overgeschoten buitenbroeken en die ene teruggevonden handschoen en kapotte binnenschoenen heen en weer te hollen.

Mik heeft een hele rugzak vol met werkjes mee naar huis gekregen (waar laat je alles?) en het rekenboek en al zijn schrijfschriften. De bak met extra kleren in de garderobe is nu helemaal leeg. De kleren waren trouwens inmiddels allang te klein geworden. Maar goed dat hij ze niet nodig heeft gehad in dit schooljaar. En zelfs de binnenschoenen zijn vandaag mee naar huis gekomen. Denk niet dat we daar mensen in Afrika nog blij mee kunnen maken.

Vandaag heeft de hele school geoefend in de kerk. Het afsluitingsgebeuren gebeurt morgenochtend - met ouders - in het kerkje van Rödön. De F:an en 1:an gaat in ieder geval het welbekende Sommarlov zingen (zo bekend dat ik er geen enkele fatsoenlijke versie van op Youtube heb kunnen vinden) en de Varm Korv Boogie. De 2:an en de 3:an gaan iets met een ukelele doen terwijl de oudsten nog gaan zingen. Groot feest dus. En daarna aan de fika in de Bygdegård hier. Met aardbeientaart, want zo is de traditie. Niet alleen hier schijnt het, maar in heel Zweden gaat men bij de skolavslutning aan de aardbeientaart.

En morgenmiddag ga ik dan door naar de introductiedag van de Hemtjänsten. I know. Ik heb al 4 introductiedagen gehad, maar morgen is het de verzameling van alle vikarier (zomerkrachten) en dan krijgen we ook ons schema voor de zomer uitgereikt. En waarschijnlijk komt dan ook eindelijk de delegering er, zodat ik echt aan de slag kan.

We gaan het zien. Eerst hebben we nog wat te vieren morgenochtend!

Geen opmerkingen: