vrijdag 5 juni 2015

The day after

De zon schijnt, de medaille is in de pocket en ik heb geen centje spierpijn!

Het was een gave belevenis gisteravond, de Vårruset. Er was niks aan gelogen dat er meer dan 5.000 tjejer in alle leeftijdsvarianten en lichamelijke gesteldheden aan meededen. Heb me nooit gerealiseerd dat er hier zoveel tjejer wonen in de regio! Op zoek naar de meiden van de Rödön SportKlub liep ik zelfs ook nog de hele ploeg van de Hemtjänsten tegen het lijf.

Eenmaal dichtbij het uur u, begaf iedereen zich naar het startgebied. De harde rennerds hadden het eerste startvak, daarna de joggers (including me) en daarna de wandelaars. Na een warming up met een hoop gespring en armgezwaai gingen de rennerds van start om net iets over 7. Al gauw slingerde een overwegend in het roze gekleed lint zich over de voetgangersbrug richting de eerste rotonde op Frösön. Een minuut of 4 later mochten wij van start. Al schuifelend over de startlijn. Slalommend om wat verdwaalde wandelaars en op naar de brug.

Er was veel volk om aan te moedigen en er stonden ook best wat fotografen langs de kant. Geinig om het nu een keer als deelnemer aan zo'n evenement mee te maken, in plaats van dat ik daar zelf als fotograaf sta. Mik en Marco heb ik op de heenweg niet gezien. Al slalommend ben ik langs het meer iedere keer achter een ander met een beetje een OK tempo aangejogd. Heb ook stukjes gelopen hoor, maar dan wel stevig doorlopen. Al stappend ging ik geregeld joggende tjejer voorbij, zo hard ging ik!

Op iets voorbij de 4 km zag ik mijn mannen. Mik heeft nog een stukje meegerend. En toen na 41 minuten kwam ik over de finish. Niet gek voor een strolletje van 5 km op een donderdagavond toch? Grote drukte na de finish, want we kregen allemaal nog een tasje met van allerlei proefdingetjes en een banaan en een flesje drinken erin.

Had het op voorhand niet gedacht, maar ik zeg nu: volgend jaar doe ik weer mee! Maar dan wil ik wel onder de 35 minuten blijven.

Geen opmerkingen: