maandag 10 augustus 2015

Bye bye Bandit

Het voelde vanmorgen als een luxe, een luxe dat ik niet hoef te werken vandaag en dat ik met mijn 2 mannen de stad in kan voor de wekelijkse boodschappen en andere nuttige zaken (biebboeken enzo).

Na het gebruikelijke rondje bij Willy:s, reden we daarna door naar Elgiganten. In de veronderstelling dat we - na al ons vooronderzoek, vergelijkend warenonderzoek en online verkenningen - daar onze nieuwe laptop gingen kopen. Vorige week heeft de laptop van Marco het met een luid geratel begeven en zonder laptop is het zo lastig om onze business te doen. Dus, stralend naar Elgiganten, want we wisten per slot wat we hebben wilden.

Benny was de Elgigantenman die ons te hulp schoot. Nou ja, te hulp. Benny begon meteen heel moeilijk te kijken toen we aanwezen en vertelden welke laptop we hebben wilden. Dook daarna in zijn computer om na 7 minuten weer tevoorschijn te komen en te melden dat ze deze laptop nergens op voorraad hebben. Behalve online. Dus of we dan toch maar alsjeblieft weg wilden gaan om deze laptop online te bestellen. Ik zeg: klantenservice van de bovenste plank!

Ah fijn, na ons gebruikelijke rondje Lillänge (rea bij de Stadium is gevaarlijk!) op weg gegaan naar de bieb in Krokom. Aangezien die pas om 12 uur open ging, zijn we eerst nog even bij de drafbaan gaan kijken. Daar was het een drukte van belang, want er staan voor vandaag flink wat races op het program. Heerlijk in het zonnetje, met vers brood (makkelijk dat we net boodschappen hadden gedaan) hebben we de warming up bekeken. En bedacht wie er wel eens zou kunnen gaan winnen. Na een half uurtje was het dan zover en ging de wedstrijd van start. De grote favoriet Bandit lag meteen prima in de race. Ook toen ze de laatste ronde in gingen, was Bandit nog altijd op kop. Tot zo'n 50 meter voor het eind. Ik weet nog steeds niet wat er precies gebeurd is, maar ik zag dat de rijder ineens naast zijn sulky liep en dat Bandit een beetje zwalkte. Tot net voorbij de finish redde Bandit het nog en toen zakte hij door zijn achterbenen en daarna met een plof viel hij op zijn zij.

Om niet meer op te staan.

Bandit is in zijn 8e race doodgegaan.

Niet dat ik Bandit kende, dat ik hem eerder gezien had. Maar als je zo eerst de warming up zit te kijken, daarna de wedstrijd en als dan zo vlak voor je neus zo'n mooi dier ineens pats boem dood neervalt, dan is dat best heftig. We waren er allemaal van ontdaan. Nog steeds wel een beetje eigenlijk.

Op de terugweg zijn we nog wel even langs de bieb gegaan natuurlijk. En straks eerst maar eens online gaan kijken waar we de nieuwe laptop gaan bestellen.

Maar eerst heffen we het glas. Op Bandit. Proost!

Geen opmerkingen: