vrijdag 18 september 2015

6 weeks and counting

Het voelt inmiddels alsof oude en jonge baas onderdeel van het meubilair zijn. Sinds begin augustus scharrelen ze hier in meer of mindere mate rond en de laatste weken komen ze wel erg dichtbij. 

Oude baas is het 'slowly but surely' type, jonge baas is meer van het schielijke soort. Oude baas had er deze week hartgrondig de p in omdat het zoveel regende. Om toch nog een beetje aan de slag te kunnen blijven, verordonneerde oude baas ons op dinsdag dat we alles van het balkon moesten halen zodat hij daar woensdag en donderdag overdekt kon werken. Nou is het niet zo dat we heel veel ruimte over hebben in ons appartement, dus we zitten nu al een paar dagen tussen de buitenpotten met rozemarijn en overgeschoten kleurige bloemen. En om in het pannenkastje te komen, moet je via het IKEA tafeltje. Ach, wat moet je eigenlijk ook in zo'n kastje, kan best een paar dagen zonder. 

Jonge baas heeft zijn ziel en zaligheid gelegd in het schilderen van onze voordeur. De buitenkant moet ik erbij zeggen. Want het schilderen van de binnenkant heeft Krokoms Bostäder niet besteld. Onze voordeur was donkerbruin, maar sinds jonge baas aan de gang is geweest is de deur nu aan de buitenkant wit. Was een uitdaging om vanmorgen überhaupt de deur uit te komen, omdat jonge baas de voordeur na het schilderen gisteren dicht had gedaan. Tja en met natte verf wil dat wel lekker plakken. Na een bodycheck van de deur, konden we toch nog naar buiten. Het staat overigens best gezellig hoor, alle bruine deuren zijn (in ieder geval aan de buitenkant) wit gemaakt. 

Oude baas bromde ons ook nog toe dat ze komende week binnen komen schilderen. Of we alle gordijnen en planten en andere prullaria elders willen stallen. En nee, ze doen niet ook even een likkie verf op de voordeur aan de binnenkant. Ze komen dan voor de binnenkant van de raamkozijnen. Hoop ze te kunnen beletten dat ze de ramen dan ook weer meteen dichtdoen. Anders is het zo'n heidens karwei om ze weer open te krijgen. 

Then again, de temperaturen worden er steeds minder naar om veel ramen open te hebben. De herfst is well and truly in Rödön geland: de bladeren kleuren meer en meer, het is deze dagen al rond 8 uur donker en het zijn uitzonderingen dat de temperatuur nog boven de 13 graden uitkomt. 

Het zal mij benieuwen, zullen oude baas en jonge baas echt klaar zijn voordat de eerste sneeuw valt? 

Geen opmerkingen: