maandag 21 september 2015

Lou loene to the max

Dus. Vanmorgen was de ganse familie om 7 uur 'al' up and at it. Geheel gekleed, ontbeten en in afwachting van de grote schildersexercitie.

Benny had per slot op zaterdag nog een briefje in onze brievenbus geduwd met de melding dat hij maandag binnen moest zijn bij ons om de raamkozijnen van binnen te schilderen. En als dat niet kon, dan moest het toch want hij had de hoofdsleutel.

Om iets over 8 kwam werd er gedecideerd op de deur geklopt: jonge baas en oude baas stonden te trappelen om naar binnen te komen. Weet overigens nog steeds niet wie van de 2 nou Benny is. Nadat de keukentafel verschoven was, Miks bed aan de andere kant van de kamer gezet en alle planten uit de vensterbank verzameld waren op het aanrecht gingen de mannen aan de slag. Nou ja, slag. Soort van. Wij zijn de boel ontvlucht en hebben onze wekelijkse Östersundsrun gedaan.

Na 1,5 uur waren we weer terug en waren oude en jonge baas verdwenen. Althans, niet verdwenen verdwenen want dat zie ik er de komende maanden nog niet van komen. Ze waren in ieder geval niet meer in ons appartement. Want: het krabben van de vensters was klaar. Stap 1 van het 'wij-komen-binnen-en-verbouwen-uw-appartement-voordat-we-gaan-schilderen' avontuur was gedaan.

En nu komen beide bazen dus nog een keer. Voor stap 2. Heb zo'n donkerbruin vermoeden dat er nog wel een paar stappen daarna zullen volgen ook. Zouden ze echt klaar zijn met al het schilderen voordat de eerste sneeuw gaat vallen?

PS het werkavontuur bij Östersunds kommun is er ook eentje uit het boekje Kalm aan, dan breekt het lijntje niet. Vorige week dinsdag had ik de feestelijke basis introductie cursus. Op die dag heb ik ook maar eens gevraagd "wanneer begint het inwerken op mijn eigen werkplek?". Tja, dat was een lastige vraag. Moest ik de dag daarop maar even vragen bij de Bemanningsenhet. Direct gedaan natuurlijk. En ik heb vanmorgen een mailtje gekregen dat er contact is geweest met de chef van mijn werkplek en dat zij als het goed is deze week contact op gaat nemen met mij. En anders moest ik nog maar een keer contact opnemen met de Bemanningsenhet.

Ik ga maar eens aan de fika denk ik.

Geen opmerkingen: