woensdag 14 oktober 2015

Gemöt

Gisteravond was het dan eindelijk zover: de jaarvergadering van het bestuur van de schoolvereniging.

Aftrap om 18.15, dus om iets na kwart over 6 werd al kletsend de deur van de school van het slot gedraaid en druppelde het bestuur langzaam maar zeker binnen. De voorzitter kwam met een volle ordner, een extra map vol papieren en een laptop en een héél serieus gezicht binnen. De meneer met de fika daarentegen kwam breed lachend de fritids binnenstappen en ontving stralend het blije commentaar op de fika. Behalve ik was er nog 1 andere nieuweling in het bestuur. En toen de voorzittersdame eindelijk klaar was met het ordenen van al haar papieren (het was inmiddels ver over half 7) konden we beginnen.

Had geen idee wat te verwachten en al helemaal niet dat de vergadering mij unaniem tot voorzitter van de årsmöte zou kiezen! En wat je dan zoal als voorzitter doet? Als iedereen allang gezegd heeft dat ze het eens zijn met iets, hoor je met een heel serieus gezicht te vragen (liefst ook nog per persoon) of hij/zij ermee instemt. Right. So far so good. Na een ellenlang verhaal van de vorige voorzitter - die met dat heel ernstige gezicht - over wat er vorig jaar allemaal gedaan was en nadat de penningmeester zijn prevelement had gedaan, moesten er mensen voor in het nieuwe bestuur 'gekozen' worden. Nou was het maar een klein kluppie dat er zat, maar dat kluppie werd nog kleiner voor in het nieuwe bestuur! Dus toen de årsmöte voorbij was en we doorstoomden naar de konstituerande styrelsemöte, zaten we ineens nog maar met 5 mensen in plaats van de 10 die er daarvoor zaten! Inmiddels had ik mijn voorzittershamer overgedragen aan de dame die het voor de komende 8 mötes van de vereniging gaat doen. Die is voorzitter van het bestuur, ik was slechts voorzitter van de årsmöte. Logisch niewaar? I know, ontgaat mij ook, maar het was wel geinig.

Nu begon het moeilijke stuk: met het bestuur duidelijk, moesten de posten verdeeld gaan worden. Penningmeester, secretaris en vervangers. Right. Had inmiddels wel door wanneer je strategisch je met de koffie moet bemoeien of de jaarrekening van vorig jaar moest bestuderen. To no avail... waar ik de penningsmeester positie gelukkig heb kunnen ontwijken, ben ik wel secretaris in het bestuur.

Ruim 2 uur na het officiële begin van de vergaderavond, deed de nieuwe voorzitter van de vereniging de schooldeur achter ons dicht. Er is veel gepraat, of liever: er is veel gekletst. De belangrijkste dingen die in de volgende mötes besloten moeten gaan worden zijn: waar gaan we heen op school-(lees: ski) reis, welke cadeautjes kopen we voor de leraren bij het afscheid en hoeveel aardbeientaarten moeten er gebakken worden voor de schoolafsluiting.

Denk dat de notulen van zo'n möte niet heel lang gaan worden.

Geen opmerkingen: