donderdag 1 oktober 2015

Meneer de voorzitter / deel 2

Voor mijn gevoel is de school pas net weer begonnen. Na een lange zomervakantie zit het spul pas weer een paar weken op school. Desondanks was het vandaag alweer tijd voor het herfst utvecklingssamtal. Met Mik als voorzitter.

Een week of wat geleden had Mik al het vragenblad voor het gesprek mee naar huis genomen. Het is de bedoeling om samen het blad te lezen en dat Mik het dan daarna invult. Op dit vragenblad staan een stuk of 20 beweringen waar Mik dan vaak, soms of bijna nooit moet aankruisen. Dus bijvoorbeeld: ik vind het leuk op school / ik heb altijd vrienden om mee te spelen in de pauzes / als ik zie dat iemand niet goed behandeld wordt, dan zeg ik er wat van en zo nog een heel aantal.
En onderaan stonden 2 vragen om te beantwoorden:
- waar ben ik goed in
- waar wil ik beter in worden
Al met al genoeg voer voor een gesprek.

Behalve dit vragenblad, had Mik op school ook nog een papier ingevuld. Het officiële voorzittersblad met daarop hoe je het gesprek begint en dan daarna een hele riedel over Svenska: hier zijn we nu mee bezig en dan ging Mik vertellen. Of liever; proberen te ontcijferen wat Mik daar had opgeschreven. Engelska en alle andere vakken. Voordat Mik helemaal van wal stak, werd ons door de voorzitter nog een glaasje perensap en fikabröd aangeboden. Heel echt allemaal.

Al met al een heel gezellig gesprek. Vond juf Ingrid ook wel geloof ik. Belangrijkste is dat meneer de voorzitter nogal haast heeft met zijn werk. Wil altijd als eerste klaar zijn en dan weer nieuwe dingen doen. Nou kunnen we dat Mik niet echt kwalijk nemen. Zit soort van in de genen zeg maar.

Mik vindt het heerlijk op school. Alleen dat walsen, dat mogen ze van Mik wel overslaan. Het Nobelfeest in december kan toch ook gezellig worden zonder dat gewals? Tja, als voorzitter mag je veel bepalen in zo'n gesprek. Maar als het op walsen aankomt, dan is het toch echt fröken die de baas is.

Geen opmerkingen: