dinsdag 13 oktober 2015

Ze gaan bouwen!

Of althans...

Een donkere pick-up reed vanmorgen vertwijfeld een paar rondjes over onze parkeerplaats. Na drie keer haperend gestopt te zijn, stapte uiteindelijk een meneer in bouwpak uit. Een stevige meneer in een overall met hele diepe zakken. Met zijn snor in de krul en zijn petje scheef begon hij de ronde te lopen die hij eerder drie keer gereden had. Ondertussen probeerde hij wijs te worden uit iets wat op het papier in zijn hand stond. Je kon aan zijn hele manier van lopen zien dat het hem niet lukte. Dat wijs worden.

Gelukkig kwam er een busje bij. Met grote gebaren wees het bouwpak waar het busje met aanhanger moest gaan staan. Busje was niet onder de indruk en parkeerde zijn combinatie vlak voor de donkere pick-up van bouwpak. Samen deden ze nog een keer dunnetjes de ronde van bouwpak over. Ook de man van het busje straalde niet uit dat hij snapte wat ze met het papier moesten.

Wat een geluk dat er nóg een autootje aan kwam rijden! Met zwaailichten op het dak notabene. Zwaailichten man riep bouwpak en de man van het busje bij zich en ze hebben samen over het papier gebogen gestaan bij een van de auto's. Daarna beende zwaailichten man gedecideerd naar de hoek van ons appartement, krabde onder zijn muts en holde toen terug om zijn twee kompanen te vinden. Die waren inmiddels weer achter een van de andere appartementengebouwtjes verdwenen.

Terwijl het trio zich elders onder de pet stond te krabben, kwam een vrachtwagen met een bak vol aarde aangereden. Achteruit. Zo van "ik ga hier mijn lading lossen". Tuurlijk!

Ondanks al deze opwindende ontwikkelingen zijn Marco en ik de hort op gegaan. Er moet per slot aan het portfolio gewerkt worden! Neemt niet weg dat we razend nieuwsgierig waren naar alle activiteit bij terugkomst. I know, still thinking non-Rödönesk. (of -ietisch, of zoiets)

Na een paar uur waren we terug en guess what? Er liggen nu 2 grote hopen aarde. Een vlakbij de auto's en de andere midden op het grasveld. En bouwpak en co zijn in geen velden of wegen te bekennen.

Fika pauze misschien?

Geen opmerkingen: