donderdag 19 november 2015

That's it

Zo. Iets met een kogel en een kerk.

Maandag begin ik als modersmålspedagog in Östersunds kommun. Wat dat precies is? Een beetje van alles eigenlijk. Nou ja, ook weer niet alles. Maar in ieder geval is het dit: ik werk als studiebegeleider voor 2 jongens met een Afrikaanse achtergrond die Engels als bijna moedertaal hebben. Ik werk op 2 verschillende peuterspeelzalen met kleintjes met een Amerikaanse en Britse achtergrond. Ik werk op 1 peuterspeelzaal met een meisje uit Nederland en ik werk nog op 2 andere scholen om Engels taalonderwijs te geven.

Vandaag heb ik samen met de organisatrice van dit hele spektakel mijn schema voor al deze activiteiten in elkaar geklust. Eerst natuurlijk de gebruikelijke administratie met contract enzo en daarna zijn we naar bijna alle scholen geweest en heb ik de mensen ontmoet en hebben we de tijden af kunnen stemmen. Ik heb het overigens wel luxe, want mijn (Nederlandse) voorganger doet een keurige overdracht.

Dus nu werk ik 80% als modersmålspedagog, werk ik als vikarier in de leukste LSS boende (service appartementen voor mentaal gehandicapte jongeren) in Östersund en werk ik met liefde 100% als business owner en fotograaf voor Hamperium Photography.

En als de Securitas juf - over 7 maanden - nu met een onweerstaanbaar aanbod komt, dan zien we dat dan wel weer..... Weet nu vaak niet eens hoe een volgende week eruit gaat zien, laat staan hoe het eruit ziet over 7 maanden.

PS Hoera! Nu kan ik echt de Hemtjänsten opzeggen!

2 opmerkingen:

Jos zei

Geweldig voor je.

Jo Hamperium zei

:-) vind het reuze spannend, maar heb er ook wel heel veel zin in om te beginnen!