vrijdag 18 december 2015

Ze hangen!

Wat ziet het er gaaf uit! Ook al is het maar een ieniemienie kleine kunstkubus in de nieuwe bibliotheek, ook al kunnen er maar 8 van onze foto's hangen, het is een super mooi begin!

Afgelopen maandag was het een drukte van belang toen ik na het werk in het ontmoetingscentrum in Krokom aankwam. Er werd opgetreden in het café, de onvermijdelijke koffie en pepparkakor werden geserveerd aan een ieder die wilde en er bleven maar mensen binnen komen. Deze dagen lijken de meeste Zweden een onstilbare trek in pepparkakor te hebben. En misschien waren ze ook nieuwsgierig naar de nieuwe ontmoetingsplek.

Verscholen in het midden van de bieb, ligt de plek waar onze foto's hangen. Je moet hem wel soort van weten te vinden. Ik probeerde maar zo strategisch mogelijk te cirkelen en als er dan toevallig mensen de weg wisten te vinden, dan posteerde ik me in de opening om over de beelden te vertellen. Als er 1 Zweed over de dam is, dan volgen er meer. Ik heb een massa mensen ontmoet. Er was een aantal (meestal oudere) mannetjes dat me dolgraag over hun eigen camera wilde vertellen, dames die me over hun plannen voor de kerstvakantie gingen vertellen, mensen van de krant die interessant kijkend in het midden van de kubus hebben gestaan en onze bijna buren Rödön die kwamen kijken.

Het doet enorm goed om zoveel enthousiaste reacties te krijgen. Het was super spannend om te zien hoe mensen reageren op het werk dat we zo lang hier hebben gehad. Het werk dat we dan wel online hebben gepresenteerd, maar nog nooit daar zo out in the open.

En eerlijk gezegd: ik vond het super spannend, de voorbereidingen en de avond zelf, maar het smaakt wel naar meer!

Geen opmerkingen: