donderdag 28 januari 2016

De Belastingdienst, part 843.549 and counting

Ah ja! Zou het bijna vergeten. De Belastingdienst heeft eindelijk ook weer een keer van zich laten horen.

Er ligt nog een dik pakket papier te wachten om ingevuld en teruggestuurd te worden. We hadden het M-formulier al ingevuld, maar we doen het graag nog een keertje over. Met 68 dichtbedrukte pagina's voelt het niet als dunnetjes overdoen trouwens.

Maar goed, dit keer kregen we een envelop over de kinderopvang toeslag van 2014. Gaat de goede kant op dacht ik al, da's per slot het jaar dat we naar Zweden verhuist zijn. En het werd alleen maar beter, want dit keer krijgen we geld terug.

Nu is de vraag natuurlijk altijd nog: wanneer? Wanneer komt dit geld terug? En komt dit geld ech terug of gaan ze nog een manier vinden dat er nog ergens iets verrekent moet worden?

Zou het een erg zwart gat worden als we helemaal geen post meer krijgen in zo'n kekke blauwe envelop? Naaaaah, denk het zomaar niet!

6 opmerkingen:

Willem zei

Volgens mij een erg mooie streek waar je zit tenminste als je bij Richard Rees in de buurt zit? Vorige week documentaire van gezien

Willem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Jo Hamperium zei

Hej Willem!
Ik ken Richard (nog?) niet en heb ook geen docu over Jämtland gezien, maar is inderdaad een heel mooie streek waar we wonen. En helemaal nu het winter is. Massa's te doen en het is genieten van alle schitterende vergezichten! Groeten uit zonnig en winters Östersund

Willem zei

Misschien eens overwegen om er een keer op vakantie te gaan. Hoe is het leven daar ten opzichte in Nederland met vinden van werk ed? Huisvesting enzo. ?groeten Willem

Willem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Jo Hamperium zei

Hej Willem!
Overweeg je een winter- of een zomervakantie? Winters zijn voor Hollandse begrippen wel echt winters te noemen. Al zeggen de Jamten zelf dat er pas laat sneeuw viel en dat er nog niet eens zoveel ligt, ik vind zo'n 50cm vanaf begin december toch best wel winters te noemen. De zomers, tja, da's net als in NL, daar moet je geluk mee hebben. Onze eerste zomer was schitterend met temperaturen die soms tegen de 30 graden liepen, maar afgelopen zomer was het behelpen met veel natte en onzomerse frisse dagen.
Heb her en der al eens blogs geschreven over het feest dat solliciteren in Zweden heet. Of althans, laat ik secuur zijn: solliciteren hier in Jämtland. Het is een kwestie van lange adem. Heeeeeele lange adem.
Ook over ons kleine maar prima appartementje heb ik al wel eens iets geschreven. We hebben er bewust voor gekozen om eerst te huren en pas na verloop van tijd hier iets te kopen. Of wellicht niet direct hier maar in de stad of wellicht elders. Wij zijn van mening dat wij pas echt kunnen voelen hoe het is om ergens te wonen als je er daadwerkelijk woont. En stel je voor dat we in een pracht van een gekochte villa in een dorp zouden wonen waar we ons voor geen greintje thuis voelen.
En dankzij lokale hulp hebben we een prima appartement kunnen huren op een leuke plek. Maar of we hier in deze plek nu ook ons huis willen kopen? Daar zijn we nog niet over uit.
Ik hoop dat ik je zo in ieder geval op je vragen een goed antwoord heb kunnen geven.
Leuk dat je mijn blog leest en wie weet tot ziens in Jämtland!