dinsdag 5 januari 2016

De Russen!!!

In alle vroegte werd ik gisterochtend door mijn twee mannen 'wakker' gezongen. Na superlieve cadeaus en een vroegig ontbijtje waren we om half 9 op weg naar Åre. Als extra verjaarscadeau sneeuwde het ook nog eens! Gelukkig waren we voorbereid met onze 5 lagen kleren want met -15 en een stevig briesje was het aan de frisse kant.

Eenmaal in Åre hoefden we alleen onze skipassen te halen en toen kon het feest beginnen. Geduldig wachtend in de rij voor de skipassendame, werd ik niet omringd door zangerig Zweeds maar door opgewonden Russisch. Eigenlijk wist ik ook wel dat het Russen waren, want je herkent ze meestal al aan hun fleurige hoekige ski-jassen, vierkante kapsels en dametjes met hele grote bontkragen op hun jas en hun sneeuwlaarzen. Nee, geen skiboots voor de ladies want de dametjes gaan niet skiën natuurlijk. Da's zonde van de nagels en de keurige haren.

Afijn, met de skipassen op zak en een parkeerplek vlakbij de piste kon ons skiavontuur beginnen! De Russen waren out in force gisteren (en vandaag vast ook nog) want bij de eerste lift stonden de vierkante jassen al pontificaal dwars op het pad te delibereren. Geen idee waarover, maar ze stonden in ieder geval typisch in de weg. Met mijn nieuwe skiboots en Marco's nieuwe skis was het een feest om de pistes af te gaan. Het was wel koud - and I mean KOUD! - maar ook heerlijk om weer daar te skiën.

Eenmaal op een andere piste was het een sport om slalommend om de wilde Russen naar benee te gaan. Of liever, het was een kwestie van mere survival om niet op een corpulente Oosterbuur te knallen.

Bij een aantal liften stonden liftmannen die we nog kenden van onze vorige keren in Åre. Er zijn er die zeggen dat Åre veel te commercieel is. Dat het veel te druk is. Dat Åre niet Zweeds is, Ik vind het heerlijk daar. Tuurlijk, het is soms druk. Druk als je het vergelijkt met andere plekken hier in Jämtland. Maar het is ook heerlijk om mensen te kijken. Al moet ik toegeven dat ik op de Russen snel uitgekeken was.

Åre blijft altijd een heel speciaal plekje voor mij en voor ons houden. Daar heeft Mik op zijn 4e zijn eerste echte ski avonturen beleefd. Daar zijn wij verliefd geraakt op Jämtland.

Daar kan geen Rus wat aan veranderen!

Geen opmerkingen: