zaterdag 20 februari 2016

De aftrekbare kosten van mijn fiscale partner

Alles in het nette natuurlijk.

Hebben ons net ingespannen om een heel boekwerk van onze vrienden van de Belastingdienst door te werken. De vrienden zijn na 8.459 brieven over 2013 - en daarvoor - inmiddels gevorderd tot jaar 2014. Dat is op zich al een applausje waard. Een paar weken geleden kregen we een boekwerk met zo'n 68 vragen (onderverdeeld in a t/m t per vraag) toegestuurd. De Belastingdienst zou de Belastingdienst niet zijn als ze er niet een enorm indrukwekkende toelichting hadden bijgedaan. De toelichting alleen besloeg al zo'n 110 pagina's. Allemaal bedrukt in lettergrootte 8!

Marco en ik zijn er eens gezellig voor gaan zitten vanmorgen.

Kiest u voor heel 2014 voor behandeling als binnenlands belastingplichtige was een vraag die 16 keer voorkwam in het boekwerk.
Of ik in heel 2014 een fiscale partner had hebben ze me, voor de zekerheid denk ik dan?, ook zo'n 20 keer gevraagd.
En dan ben je bij vraag 63 en dan moet je de antwoorden van vraag 15 gaan overnemen. Waarom heb je dan in vredesnaam vraag 63 bedacht?
Soms hadden ze het een beetje spannend gemaakt want dan stond er in lettertype 6 schuin gedrukt tussen gefrommeld dat als je het hokje 24 vragen terug had aangekruist, dat je dan deze vraag met 13 subvragen niet hoefde in te vullen. Behalve als je de vraag op bladzijde 21 links boven met ja had beantwoord. Dan moest je de 7e subvraag wel doorlezen en misschien beantwoorden.

Voordat we uit Nederland vertrokken heb ik notabene nog verschillende ochtenden met de vrienden gebeld om te zorgen dat we al het papierwerk afgerond hadden voordat we weg gingen. Zodat we niet tot in lengte van dagen nog van die feestelijke blauwe enveloppen zouden krijgen.

Benieuwd hoe het nou weer gaat met dit ingevulde boekwerk. Ik gok dat ze er zo'n 6 maanden over doen voordat ze dit überhaupt behandeld hebben. En dan sturen ze vast nog een addendum om in te vullen. Wedden?

2 opmerkingen:

Jos zei

Ik bewonder je lakonieke houding.

Jo Hamperium zei

I pick my battles Jos 😎