vrijdag 26 februari 2016

Nu kör vi!

Nou ja, we körde al een tijdje. Maar nu begint het toch echt wel heel dichtbij te komen: de grote dag van de Vasaloppet.

De spaghetti is een pietsie afgebouwd en we hebben een perzik-bonenschotel in de mix erbij. Winegums doen wonderen voor recupereren weet ik inmiddels en de energierepen zijn niet aan te slepen.

Mik heeft morgen eerst een generale repetitie in Krokom. Daar doet Mik mee aan de Lilla Krokomstur voor alle kinderen van 3-10 jaar. Niemand weet precies hoe lang die is, maar het belangrijkste stond wel op het affiche: alle kinderen krijgen een medaille bij de finish en natúúrlijk is er fika. Volgende week zaterdag is het dan de dag voor Miks Vasaloppet. Na 900 meter ligt er weer een medaille voor Mik klaar en ik geloof dat er hier zelfs hamburgers na de fnish zijn.

Terwijl Marco's Fischers profi gewaxed worden door onze vrienden van Team Sportia (super service!), heeft de bikkel op zijn oude Atomics vanmorgen ruim 25 km op het meer hier gelanglaufd. De rest van de week is het rustig aan, beetje fitness, beetje spaghetti en donderdagochtend vertrekken we maar Mora. Vrijdag alle formaliteiten (nummer ophalen, start verkennen enzo), zaterdag Miks Vasaloppet en zondagochtend heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel vroeg Marco afleveren bij de bus die Marco van Mora naar de start in Sälen brengt.

Mochten jullie inmiddels een onbedaarlijke behoefte hebben gekregen om een beetje mee te kijken en de sfeer te proeven, klik dan hier.

Geen opmerkingen: