vrijdag 11 maart 2016

Zenuwachtig

Vandaag had UFU weer haar jaarlijkse date met de mannen van de Bilprovning.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet eens (meer) weet hoe het in Nederland gaat met de APK keuring. Hier is het in ieder geval zo dat de periode waarin je auto gekeurd moet zijn afhangt van de laatste cijfer van je nummerbord. Bij ons is dat een 2 en dan moet de auto in de periode tussen december en april ergens gekeurd worden. Ik weet nog dat ik vorig jaar met verbazing naar de 3 of 4 verschillende uitnodigingen voor de bilprovning heb gekeken, die we toen thuisgestuurd kregen.

Na de keuring van vorig jaar weet ik dat er 3 statussen zijn:
- afgekeurd. Dan moet je direct wat aan je auto laten fixen en weer terugkomen voor een nieuw keuringsavontuur.
- tussenmidden. Dan ben je soort van goedgekeurd en je hoeft niet meer terug te komen, maar je moet wel wat laten fixen.
- goedgekeurd. Recht-toe-recht-aan.

Vorig jaar kreeg UFU tussenmidden. Want de ruitenwisserbladen voor waren een beetje aan de oude kant.

Dit jaar was ik best een beetje zenuwachtig. Paar weken terug UFU nog op retraite gestuurd naar Mekonomen. En daarna kreeg UFU nog wat extra aandacht voor iets met de styrled links en rechts, want ze had wat glapp. Jaha. Glapp willen we niet natuurlijk.

Dus in top conditie ging UFU vanmorgen de brug op. Het meest serieus kijkende mannetje kwam UFU inspecteren. Ze werd heen en weer geschud, er werd aan haar wielen gesjord, de gordels zijn getest en er werd gekeken of de lampen wel ver genoeg konden schijnen. Daarna is ze nog even op de rollerbank geweest buiten en toen kwam het serieuze mannetje weer binnen.

Ja. Nou. Uh. Godkänd. Pfiehw! Goedgekeurd.

Maar toen begon ie wat te mompelen over de styrled. Want hij dacht dat er rechts misschien nog wel ietsiepietsie glapp zat. Totdat ik hem de papieren liet zien van de garage, dat de glapp van UFU 2 weken geleden gefixed was. Ah nee, tja. Nou dan moest ik misschien de volgende keer dat ik bij de garage was nog maar eens vragen of ze er nog eens naar wilden kijken.

Tuurlijk. Zal ik doen hoor meneer. Fijne dag meneer! Tot volgend jaar en het beste met uw glapp!

Geen opmerkingen: