zaterdag 30 april 2016

Ondoorgrondelijk

Er zijn van die verrassingen die grappig zijn. Onbegrijpelijk, maar wel grappig. Niet te vatten hoezo of waarom, maar het doet je wel grinniken. Over wie ik het heb? 

Yep, de Belastingdienst. Leuker kunnen ze het niet maken, alhoewel...

Ik checkte net mijn Nederlandse rekening en zag daar tot mijn stomme verbazing dat de Belastingdienst afgelopen week een aanzienlijke som gestort heeft. Teruggaaf met daarbij een niet te traceren nummer als kenmerk. Heb alle correspondentie die ik hier van de Belastingdienst heb er nog eens op nagezocht, maar geen enkele brief heeft ook maar een kenmerk dat een beetje in de buurt komt. 

Ik zou zeggen dat ik niet op mijn achterhoofd gevallen heb, maar ik ben alláng de draad kwijt hoe de Belastingdienst rekent met mensen die geëmigreerd zijn. Welke regels ze dan aanhouden en hoe vaak die regels veranderen. De brieven die ze sturen zijn gedateerd in de toekomst en er lijken gewoon brieven kwijt te raken waardoor: 
1. Teruggaves totaal onverklaarbaar lijken
2. Je daarna als complete verrassing weer een heleboel moet betalen

Ik durf er eigenlijk niet aan te komen, aan het geld van de Belastingdienst. Het is een soort van rondpompen van Euros lijkt het. Nu zijn de Euros weer even op mijn rekening gezet, maar ze kunnen daarna weer met dezelfde vaart terug naar de Belastingdienst omdat ze dan hebben bedacht dat je weer iets moet gaan betalen. 

Ondoorgrondelijk. 

Morgen ga ik mijn kristalheldere bezwaarschrift schrijven. Niet tegen de teruggaaf, maar tegen de - overigens ook totaal onbegrijpelijke - aanslag die eerder deze week kwam. 

Zou toch wat zijn als de Belastingdienst nu gewoon een maandelijkse storting op mijn Nederlandse rekening zou doen. One can always dream... 

2 opmerkingen:

Debbie zei

Wat een gedoe met die Belastingdienst! Is het nu zo moeilijk omdat jullie ook een eigen bedrijf hebben?

Jo Hamperium zei

Inderdaad een heel gedoe. Maar is allemaal met de Nederlandse Belastingdienst. Heb al van zoooveel mensen gehoord die geëmigreerd zijn en waar de Nederlandse Belastingdienst er helemaal niks meer van snapt. Brieven die kwijd zijn, onbegrijpelijke brieven, onverklaarbare aanslagen noem maar op.
Nu hier in Zweden met ons eigen bedrijf gaat het prima met onze vrienden van Skatteverket.