woensdag 30 november 2016

Klaar

Klaar. Ben helemaal klaar met bestralen, helemaal klaar met wachtkamers, helemaal klaar met ziekenhuizen, helemaal klaar met Sundsvall. Helemaal klaar om verder te gaan met gewoon leven.

Tot nu toe heb ik mezelf alsmaar goed op kunnen peppen voor weer een volgende stap in dit rollercoaster avontuur. Het begon eind september en nu zijn we twee maanden verder en ben ik even uitgepept. Ik heb net mijn laatste bestraling gehad en nu zijn het 'alleen nog maar' controles en the occasional spuit en infuus die gepland staan.

Jullie zijn een enorme steun geweest in de afgelopen weken. Ook al lag ik alleen op de operatietafel, alleen onder het bestralingsapparaat, alleen in het ziekenhuisbed, het idee dat er zooooveel mensen aan me denken, voor me bidden, lieve dingen opsturen en mooie kaarten voor me uitzoeken, heeft me extra kracht gegeven. Dank jullie zo ongelofelijk wel!

Nu ben ik nog even hier in Sundsvall (mooie stad hoor, echt waar! Maar heb er nu teveel ziekenhuisassociaties mee om hier snel terug te willen komen) totdat mijn trein vanmiddag terug gaat. Terug naar waar ik thuis hoor, terug naar mijn mannen, mijn allergrootste steun en toeverlaten. Terug naar Rödön waar er zoveel lieve mensen wachten op me. Terug naar daar waar mijn langlaufskis liggen.

I know, nu meer dan ever moet ik goed naar mijn lichaam luisteren en goed voor mijn lichaam zorgen. Met alle pillen, vitaminen, vers fruit, kroepoek en kleine loempiaatjes gaat dat helemaal goed komen.

Ik heb vertrouwen. En zin om naar huis te gaan.


2 opmerkingen:

MarijkeO zei

Hoera! Je bent echt een enorme topper! ga genieten van alles wat je om je heen hebt maar sta ook af en toe stil bij wat er gebeurd is (voor de verwerking...). Wat heb ik een bewondering voor je! enne....rustig aan dan breekt het lijntje niet zei mijn moeder altijd!

Jo Hamperium zei

Mmmh dat stilstaan doe ik nog wel een keer. Maar niet nu. Of misschien heel af en toe. Heel even. Ik wil vooruit. Zoveel te doen. Zoveel om van te genieten. Lief dat je bewondering voor me hebt. Ik doe gewoon maar wat. En voor mij werkt dat. Meestal althans...