woensdag 26 april 2017

Vriendschap

Ben ik weer! We hebben net de paasvakantie gehad en zijn bijna alweer in het gebruikelijke ritme.

Op de donderdag in de paasvakantie kwam het eerste langverwachte bezoek van dit jaar uit Nederland: Miks allerbeste vriend Niels en zijn moeder, een hele goede vriendin van mij. We waren allemaal heel benieuwd hoe het zou zijn voor de jongens om elkaar weer te zien. Het was immers al meer dan een jaar geleden dat ze live met elkaar gespeeld hadden. 

Mik stond met een welkomstbord klaar op het vliegveld en eigenlijk duurde het maar heel even voordat de boys weer stonden te kwetteren als vanouds. Na 2,5 dag intensief samen dingen doen, spelen, bijpraten, Minecraften, pannenkoeken eten en kruisboogschieten (to name but a few... ) was het bij allebei de jongens wel even klaar. Dat wij hadden bedacht dat we zondag in Bydalen een berg op wilden lopen, vonden ze allebei best, maar dan wel zonder hun. De mannen hadden allebei even behoefte aan rust. Natuurlijk zijn ze uiteindelijk wel meegegaan, maar 's middags hebben ze compleet voor pampus op de Fatboys gelegen. 

Op maandag is Niels een dag met Mik mee gegaan naar school. Ik vond het heel moedig van Niels en heel stoer van Mik dat ze de hele dag zo samen op school zijn geweest. De juffen vonden het ook een geweldig avontuur dat de beste vriend van Mik mee naar school kwam. En Miks vriendenschare kon ook geen genoeg krijgen van het Hollandse bezoek.

Het waren 5 heel bijzondere, relaxte, intensieve, heerlijke, memorabele en liefdevolle dagen. Ook al zie je elkaar meer dan een jaar niet live, het voelde zo makkelijk om weer met elkaar te kunnen kletsen. Zo voelde het voor de boys, maar zeker ook voor mij. 

Het leven dat we hier hebben, is heel anders dan het in Nederland was. Toen Niels en Mik nog bij elkaar op school zaten, samen naar atletiek gingen en dichtbij elkaar woonden. Maar weet je? Voor echte vriendschap maakt het niet uit dat je ver uit elkaar woont, dat de levens niet hetzelfde zijn, dat de jongens niet iedere week met elkaar spelen en dat Be en ik niet iedere week met elkaar thee drinken. 

Deze vriendschap zit in het hart. En als je elkaar dan af en toe een keertje live kunt zien, dan is dat een magnifiek mooi cadeau! 


Geen opmerkingen: