zondag 16 juli 2017

Nieuw spannend project!

Vakantietijd betekent een ander ritme. Een ritme van (nog meer) out and about en gezellige dingen doen en samen de hort op en kattenoppas zijn voor de buren. Oh ja en nog een beetje werken tussendoor.

En deze vakantie hebben we er ook nog een spannend nieuw project bij. Misschien herinneren jullie je deze nog. Inmiddels zijn we weer wat wijzer geworden en the gloves are off!

Hoe zit het:

Een heel aantal jaar geleden heeft onze vriend de architect voor 2 stukken grond achter ons een bouwvergunning aangevraagd. Op het eerste stuk grond heeft hij een jaar of 5 geleden de eerste villa neergezet. Ik geloof dat het zo'n 3,5 jaar heeft geduurd voordat deze villa verkocht was. Het tweede stuk grond waar hij een bouwvergunning voor heeft aangevraagd is het stuk dat direct achter ons appartementengebouw ligt.

De bouwvergunning die de architect een heel aantal jaar geleden heeft aangevraagd is eind juni verlopen, zonder dat hij op het tweede stuk grond heeft gebouwd. Of überhaupt dat er nog meer interesse is geweest van buitenaf voor het bouwen op deze locatie, maar dat terzijde.
De architect heeft een verlenging aangevraagd en heeft deze ook gekregen. Op 3 juli hebben we een brief gekregen van de Bygg- och Miljönämden waarin ze ons over de toekenning informeerden.

In de tijd tussen de onbegrijpelijke brief van Krokoms Bostäder en de brief van Bygg- en Miljönämnden heb ik met de laatste gebeld om eens te informeren. Heel aardige dame die zich onze verbazing en onze bezwaren goed voor kon stellen. Ze gaf daarbij aan dat de mogelijkheid bestaat om bezwaar te maken, maar dat we waarschijnlijk niet veel kans hebben op erkenning van hogerhand. Er zijn destijds tekeningen ingediend bij de initiële aanvraag van de bouwvergunning en op basis van deze tekeningen wordt een bouwvergunning door hen al dan niet toegekend. Onze bezwaren gaan veel verder: waarom hutje-mutje haphazard bouwen op deze locatie? Het is niet alleen ons uitzicht en onze zon die verdwijnt, maar de nieuwe villa heeft ook geen zon aan de achterkant. Of uitzicht. Om maar iets te noemen.

Bij terugkomst van vakantie hebben we meteen weer gebeld met onze vrienden van Bygg- en Miljönämnden om te vragen hoe het zit met bezwaar maken. Stond namelijk niet in de brief met het besluit. Heb toen keurig een instructie toegestuurd gekregen, tezamen met de bouwtekeningen. De architect heeft het echt zo bedacht dat hij de enorme villa direct achter ons appartementengebouw neerzet en de lage garage op het stuk waar onze schuurtjes staan. Als ie op zijn minst dat dan nog omgedraaid had, maar nee dus.

Dus:
Net een uitgebreid bezwaarschrift geschreven waarin we punt voor punt ons bezwaar onder woorden hebben gebracht. En bij ieder bezwaar hebben we beschreven hoe we het graag zouden zien.

Als ik het goed begrepen heb, gaat eerst Bygg- en Miljönämnden het bezwaar behandelen en gaat het daarna nog naar Länsstyrelsen. Al met al gaat dat tijd kosten. Wij hopen dat het heeeeeeeeeeeeeel veel tijd gaat kosten. En als beiden geantwoord hebben en we kunnen dan nog meer bezwaar aantekenen, dan gaan we dat ook doen.

Kom nou zeg, een beetje ons Rödön vol gaan bouwen!

Geen opmerkingen: