vrijdag 25 augustus 2017

This is it

Mik is op school, Marco is aan het voorbereiden voor het nieuwe lesjaar en ik heb mijn laatste zomervakantie-vrije-vrijdag.

Na een epic zomervakantie is het nu tijd om weer te beginnen. Beginnen met het gewone, geldverdienende, kennisopdoende, nieuwe-vrienden-makende en natuurlijk nog altijd veel-avonturen-belevende leven.

Mik heeft gisteren zijn eerste dag op school gehad en kwam heel enthousiast naar huis. Het maakt een groot verschil of je beneden in het schoolgebouw bij de kleintjes zit of dat je de trap op gaat naar waar de groten zitten. Met een prime zitplaats in zijn nieuwe lokaal en - sinds gistermiddag - een eigen mobiel is Mik helemaal klaar voor een nieuw fun schooljaar.

Marco begint komende maand in 2 kommuns (kommunens?) als pedagoog en ik start komende maandag in het kundcenter. En in de eerste week van september begint door Mik lang verlangde langlauftraining. Twee keer in de week, op dinsdag- en donderdagavond, gaat Mik in årsgrupp 07 nieuwe vrienden maken en nóg veel beter leren langlaufen bij Östersunds Skidlöpare Klubb.

We moeten nog even broeden op de logistiek voor all this. Wie moet wanneer waar zijn en hoe zorgen we dat iedereen op tijd op de gewenste plek is. Zodra Marco zijn schema voor de hösttermin rond heeft, kunnen we precies uitknobbelen hoe UFU ons waar gaat brengen. En of we ook nog iets met de bus moeten doen. Die ene bus die 's morgens vroeg hier vandaan vertrekt en net een half uur voordat ik klaar ben met werken weer terug is op Rödön.

Zoals ze hier zeggen: det ordnar sig! Zoiets als 'komt goed'. En dat komt het ook altijd.

Fijn weekend!

Geen opmerkingen: