vrijdag 29 december 2017

Hoort erbij

Zeggen ze althans. Dat het erbij hoort.

Als je kind lid is van de langlaufvereniging, dan dien je als ouders minimaal 1 keer als funktionär bij een langlaufwedstrijd acte de présence te geven.

Volgens mij zijn wij de enige 'nieuwe' mensen in de jaargroep van Mik. Alle andere kinderen en dus ook ouders draaien al jaren mee in de vereniging. Laat ik zeggen dat het voor beide kanten nog een beetje verkennen is.

Deze week was het voor ons daags om naar de voorbespreking te gaan voor de wedstrijd waar wij als funktionär aan de gang gaan. Wij hebben ons aangemeld om op zaterdag 6 januari te assisteren bij de Scandic Cup. Afgelopen woensdagavond werden we om 5 uur verwacht in het mediacentrum in het skistadion. En er zou ook fika zijn. Tuurlijk. Geen meeting zonder fika. Even voor vijf kwamen wij binnen, net als de voorzitter van de meeting.

Na wat gemurmureer en wachten op mensen die er niet direct om 5 uur waren, ging de meeting van start. Na algemene info over de club, en over de organisatie van wedstrijden, en over hoeveel geld dat de vereniging oplevert, gingen we over naar een excel bestand. Ik dacht "nu komt het!". Nu komen we te weten waar ze ons willen inzetten. Funktionär is per slot een breed begrip, zijn we funktionär op het parkeerterrein, of bij de finish of bij de start of op het langlaufspoor?

Nope.

Niks van dat al.

In het excel bestand staat dat er 20 funktionärs zijn. Plus Marco en Jojanneke. Want tja, we zijn wel nieuw. En misschien weten we nog niet zo veel. Lijkt wel alsof ze het een beetje spannend vinden en niet zo goed weten wat ze met ons aan moeten.

Kortom, van de voorbespreking zijn we niks wijzer geworden. En de fika? Die hebben we gelaten voor wat het was. We hadden thuis de pre-verjaardagsfika van Marco.

En we zien wel wat het wordt op 6 januari.


Geen opmerkingen: