vrijdag 5 januari 2018

Stap 2

Weet je nog dat ik zei dat het begonnen was?

Na een paar maanden rust zijn ze eergisteren weer verder gegaan. De sneeuw lag heup-hoog op de fundering, de buizen voor de leidingen waren allemaal diep onder gesneeuwd en we leefden in de heilige veronderstelling dat je niet kunt gaan bouwen als het zo midden winter is.

Mis. Kan wel. En snel ook. In 2 dagen staat bijna het hele huis. De muren werden kant en klaar aangeleverd en gingen in no tempo de hoogte in. Nu alleen het dak nog en de buitenkant is helemaal klaar, ook van het schuurtje. Nou is nog maar de vraag wanneer ze dan weer verder gaan met het dak en met de binnenkant. Ik heb geen verstand van bouwen. Helemaal niet zelfs, maar het lijkt me niet bevorderlijk voor je huis als het zo lang blootgesteld wordt aan de winterse elementen.

Det ordnar sig zeggen ze hier. Alles. Ook voor ons, kijk maar hoe het nu voor ons is na ruim 3 jaar in Zweden. Zo'n fantastische villa in onze 'achtertuin' mag en zal de pret niet drukken en maakt het alleen maar nóg leuker om te gaan bedenken waar we gaan wonen als Mik straks klaar is met school hier op Rödön.

The world is ours.


2 opmerkingen:

Elisabeth Foley-Teuben zei

Det ordnar sig... Het komt wel goed ? It will sort itself out ? Don't worry ?
Dit is de eerste bijdrage die ik lees. U bent al 3 jaar in Zweden !
Snel ga ik vandaag nog uw eerste verhaal opzoeken...
Ik woon al 40 jaar in Austalie, maar heb de "durf" nog niet bij-een geraapt om mn verhaal te beginnen.
Hartelijk dank voor uw "revelations"

Jo Hamperium zei

Hej Elisabeth! Wat leuk om je enthousiaste reactie te lezen en er is niks mis met je Zweeds! Helemaal goed vertaald! Ik verheug me er nu al op dat ik jouw eerste verhaal kan lezen, want je zult vast veel te vertellen hebben na 40 jaar in Oz!