zaterdag 17 maart 2018

A little bit of everything

De tijd gaat snel. En met een fulltime baan, ons eigen bedrijf, een enthousiast langlaufend kind bij de lokale vereniging en veel fantastische winterweekenden lijk ik constant tijd te kort te komen.

Mijn vikariaat als kommunvägledare bij Östersunds kommun is net de 2e helft in gegaan. Eind augustus loopt het officieel af. Dan komt degene die ik vervang weer terug. Of niet. Of er gaat weer iemand anders weg. Kortom, geen idee nog hoe dat zal gaan. Ik hou ondertussen ogen en oren open, je weet nooit wat voor mogelijkheden er voorbij komen. Het werken voor en in de kommun brengt best nog avontuur met zich mee. Met soms wat verwilderde spontane bezoekers, is het fijn te weten dat de Securitas wachten maar 1 phonecall away zijn en waar ik eerst wat schichtig was van telefoneren, doe ik nu niet anders 5 dagen per week.

Gisteren heb ik mijn eerste vrijdagmiddag afterwork shift gedaan. Het hele kundcenter sluit om 4 uur, behalve onze groep. Daar moet altijd 1 iemand tot 5 uur blijven omdat pas om 5 uur de jourtelefoon van de sociale dienst open gaat. En in die tijd van 4 uur tot 5 uur kan het zijn dat mensen bellen om een orosanmälan te doen. Dat is zeg maar het aanmelden van je ongerustheid over iemand en dat de sociale dienst dan onderzoek gaat doen. Ik vond het best wel wat hoor, dan zit je daar zo in je eentje. En dan maar afwachten wat voor verhalen er op je af komen. Maar het viel me alles mee gisteren! Er was 1 iemand die schijnbaar niet geluisterd had naar de mededeling dat we alleen open waren voor Akute Ärenden en die begon me te vertellen over zijn overvolle containers. Heb hem verteld dat ik snapte dat ie ongerust was over zijn containers maar dat ik niet zo'n orosanmälan aannam, dat ie meer dan welkom was om maandag terug te bellen. Beetje beteuterd droop ie af. Volgende week doet iemand anders uit onze groep de vrijdagmiddag afterwork shift weer.

Komende week is een kort weekje, althans.. het voelt kort omdat ik donderdag vrij heb! Donderdag is namelijk de jaarlijkse fjällresa dag. Gaat de hele school van Mik plus een hele massa ouders weer naar good old Trillevallen om daar te gaan skiën. Ik geloof dat de weersvoorspellingen goed zijn. Genoeg sneeuw ligt er in ieder geval.

En vrijdagochtend is het vroeg dag, want dan is Mik weer voorzitter van zijn utvecklingssamtal. Juf heeft er een uur voor ingeruimd en Mik heeft het in de afgelopen week op school al helemaal voorbereid.

Dan is het nog maar 1 weekje voordat we naar Nederland op vakantie gaan! We vertrekken zaterdagochtend heeeeeeel vroeg om op tijd de zijn voor de 06.00 vlucht vanuit Trondheim. Een week van heel veel lachen, gezelligheid, kroketjes, liefde, lol en live bijkletsen.

That's how we roll. Genoeg te doen. Massa's te genieten. Oh ja en dan in de week nadat we terug gekomen zijn weer naar het ziekenhuis voor controles. Maar daar denk ik nu nog niet aan. Duurt nog zo lang!

7 opmerkingen:

Jos zei

Heiloo heet je welkom.
Gr.
Jos Tervoort

Jo Hamperium zei

Lief! Benieuwd of we dan ook al kleurrijke bollenvelden zullen zien. Of is dat misschien nog te vroeg met het rare weer van de laatste tijd?

Jos zei

De keukenhof is er gedeeltelijk op voorbereid maar hier in Heiloo bloeien de narcissen het op de kanaalweg bij de Stichtingal volop.

Jo Hamperium zei

De Keukenhof kan me gestolen worden, ik bewonder graag de stralende narcissen in Heiloo!!

Jos zei

Gelijk heb je. Veel plezier bij je
bezoek aan Heiloo. Je moeder toch?

Jo Hamperium zei

Yes! Mam is al weken in hoogste staat van paraatheid. We verheugen ons er allemaal erg op. Verjaardag (van mam) vieren en ouderwets live bijkletsen. En genieten van het strand. En al het anders moois dat Heiloo en directe omgeving te bieden heeft. De Zeeweg zal die week iets lawaaiiger zijn dan anders :-) maar is maar een weekje.

Jos zei

Veel plezier