woensdag 9 mei 2018

UPDATED: Weer iets nieuws!

UPDATE! De kogel is door de kerk: Mik heeft een prao plek.

Ongeduldig als ik ben, heb ik op dinsdag de hondenopvang gebeld. We moesten per slot van rekening snel laten weten op school waar Mik zijn prao zou gaan doen, dus ik vond dat we geen tijd hadden om te wachten tot ze een keer gingen antwoorden. De meneer van de hondenopvang had denk ik zijn dag niet, want ik werd bits afgebekt met dat ze niemand aannemen voor 1 dag en zeker niet als ze onder de 18 zijn. Okej, dan weten we dat in ieder geval.

Inmiddels hadden Mik en ik ook nog een mail gestuurd naar het dierenziekenhuis hier in de stad. De chef had vrijwel direct een heel aardige mail terug gestuurd waarin ze uitlegde dat ze jammer genoeg geen plek kon bieden omdat je ook daar 18 jaar of ouder moet zijn. Het wordt namelijk geclassificeerd als een 'risico arbeidsplaats' en dan moet je onder andere in verband met de verzekering 18 jaar of ouder zijn.

Tja. En toen....
Mik had ook een mail naar het Frösö Park hotel gestuurd, dus daar heb ik op dinsdag ook naar toe gebeld. De directrice was super aardig aan de telefoon en vond het heel leuk dat Mik bij hen had aangeklopt, maar ja... als je 10 bent is het niet zo dat ze je op de stagedag zelf om een boodschap kunnen sturen. Het is dan wel raadzaam om de hele dag een begeleider mee te sturen en daar hadden ze jammer genoeg geen mankracht voor. Maar Mik was vooral heel erg welkom vanaf een jaar of 16, 17. Prima. Houden we in ons achterhoofd.

En toen antwoordde de Maxi Ica. Heel enthousiast mailtje dat Camilla Mik op 1 juni om 9 uur verwacht en dat ze er een leuke dag van gaan maken waarin Mik goed kennis kan maken met hoe het er in de winkel aan toe gaat.

Vanmiddag ontvingen we toen ook nog antwoord van de bieb in Östersund! Daar hadden we maandag nog een mail naar toe gestuurd. Hoe meer ja's hoe beter. Maar ja, toch ook wel weer sneu om nee te moeten zeggen tegen ze, want ook zij hadden een heel aardig mailtje terug gestuurd.

Mik mocht kiezen en het is de Maxi Ica geworden. Denk dat de proefies bij de delicatesse afdeling er wel wat mee te maken hebben. Heb er alle vertrouwen in dat het een hele leuke dag gaat worden.

Zolang Mik het ruitbloesje van de Maxi Ica maar niet aan hoeft. "Mam, hoe hebben ze dat nou toch kunnen verzinnen dat je zo'n bloesje aan moet op je werk...".

We gaan het meemaken! Dank voor al het duimen!!

--------------------------------------

Vandaag kwam Mik thuis met 'de Prao lap'. Say what? Juist ja, de Prao lap.

Een brief van juf over vrijdag 1 juni. Het is de bedoeling dat Mik (en alle andre leerlingen in jaar 4 en 5) die dag praktische werkervaring op gaan doen bij een werkgever hier in de buurt. Prao staat voor praktisk arbetslivs orientering. Het gaat om 1 dag en de leerlingen krijgen een rapport mee dat ze moeten invullen: wat is je werktijd, met wie heb je samengewerkt, wat waren je taken, hoe vond je het. Allemaal van die logische vragen.

Mik ziet het helemaal zitten. Hij zag zich al als steward meevliegen met de lokale vlucht naar Stockholm, of bij een grote sportzaak in de buurt rondrennen (schoenen testen, mam). De suggesties van school waren niet echt aan Mik besteed: een dagje meelopen met de kinderopvang of Therese, de schoolchef, meehelpen in de keuken.

We zijn inmiddels op drie goeie alternatieven uitgekomen en Mik heeft zijn sollicitatiemail al gestuurd: Mik hoopt heel erg dat de hondenopvang in Östersund hem met open armen zal ontvangen. Daarnaast heeft Mik nog een mail gestuurd naar de Maxi Ica en nog een naar het Frösö Park hotel. Ja maar wat nou als ze allemaal ja zeggen mam? Dan heb je mooi wat om uit te kiezen!

Ik ben heel benieuwd naar de reacties van de respectievelijke plekken. Ik hoop heel erg dat ze in ieder geval reageren....

Duimen jullie mee dat Mik een super eerste prao plek zal krijgen?

Geen opmerkingen: